Gündem Prens Charles son gazinin oğluyla fotoğraf çektirdi

Prens Charles son gazinin oğluyla fotoğraf çektirdi

26.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale Kara Savaşları’nın 100’ncü yıldönümü kapsamında düzenlenen törenler dün de sürdü. 57’nci Alay Şehitliği’ndeki anmada Galler Prensi Charles, Çanakkale Savaşı’nın son gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Prens Charles son gazinin  oğluyla fotoğraf çektirdi


Törene katılanlar arasına Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Yeni Zelanda Başbakanı John Key, İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile yabancı ülke temsilcileri, askerler ve muharip gaziler de yer aldı.
Prens Charles, Bozkır ve diğer ülke temsilcileri şehitlikteki mezarlara karanfil bırakırken, bu esnada Charles, 57’nci Alay Şehitliği girişinde heykeli bulunan Çanakkale Savaşı’nın son gazisi Kaçmaz’ın oğlu emekli öğretmen Turgut Kaçmaz ile bir süre sohbet etti. Charles, babasının heykeli önünde Turgut Kaçmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi, el ele yürüdü.
Kanlısırt bölgesindeki Lone Pine (Avustralya) Mezarlığı ve Anıtı’nda da anma töreni düzenlendi. Törene Avustralya Başbakanı Abbott, Prens Charles ile oğlu Prens Harry, Yeni Zelanda Başbakanı Key, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile diğer ülke yetkilileri katıldı. Prens Harry konuşmasında, “Burada dökülen kanı ve savaşın umutsuzluğunu hayal etmek zor. Askerler arasında söylenmeyen bir anlaşma var, gerektiğinde birbirleri için hayatlarını feda ederler. Ölenlerle gurur duyarken kurtulanların hissettikleri suçluluk, üzüntü ve zihinsel acıyı da anlamalıyız” dedi.

Yazarlar