Dünya Prens yolu yarıladı

Prens yolu yarıladı

22.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Prens William, dün ailesiyle yaptığı sade bir kutlamayla 35 yaşına girdi. İngiliz basını ise bu özel günde Prens William ile ilgili az bilinenleri derledi

Prens yolu yarıladı

İngiltere’de tahtın ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü Prens William, dün yeni yaşını kutladı. 21 Haziran 1982’de Londra’daki St. Mary Hastanesi’nde dünyaya gelen Prens William 35 yaşına girdi. Galler Prensi Charles ve Prensesi Diana Spencer’ın büyük oğlu olan iki çocuk babası Prens, doğum gününü evde ailesiyle birlikte kutladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda hava ambulansı pilotu olan Cambridge Dükü’nün, oğlu Prens George’un önümüzdeki eylül ayında okula başlayacak olması sebebiyle ailesiyle birlikte Kensington Sarayı’na taşınması bekleniyor. Öte yandan kraliyet çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Prens William’ın saray dışı ziyaretlerini de artıracağı bildirildi.

İngiliz basını da Prens William’ın doğum günü olması nedeniyle, prensle ilgili bilinmeyen detayları derledi. İşte 35 yaşındaki Prens William hakkında bilinmeyenler:

Yaz gündönümünde doğan Prens’in astrolojik olarak talihli ve romantik olduğu tahmin ediliyor.

Anne-babası Prens’e Wombat ve Wills diye hitap ederken, arkadaşları Billy the Fish ve William Wales diyorlardı.

Sekiz yaşında bir arkadaşıyla birlikte golf oynarken kaza geçiren Prens’in alnında iz oluştu. Prens buna ‘Harry Potter’ izi demeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Küçükken ailesini koruyabilmek için polis olmak istediğini açıklayan Prens, sonraları karar değiştirip uzunca bir süre astronot olmak istediğini söylemiş.

Sokakta kaldı

Kraliçe Elizabeth ve Kral Altıncı George gibi Prens William da solak hanedan üyelerinden.

Prenses Diana’nın trajik ölümünün ardından anlaşma imzalayan William, okul yıllarında magazinciler tarafından takip edilmedi.

Prens William çevre ve insani yardım konularında hayırsever davrandı. Evsizleri anlayabilmek için bir gece sokakta bile yattı