Dünya Profesör'den sürpriz tahmin! Trump mutlaka koltuğunu bırakacak

Profesör'den sürpriz tahmin! Trump mutlaka koltuğunu bırakacak

18.02.2017 - 13:20 | Son Güncellenme:

ABD başkanlarıyla ilgili kitap yazan tarih profesörü Feinman, Trump'ın başkanlığı en kısa sürecek ikinci isim olacağını söyledi.

Profesörden sürpriz tahmin Trump mutlaka koltuğunu bırakacak

20'nci yüzyıl Amerikan tarihi profesörü Ronald L Feinman, Başkan Donald Trump koltuğunu 31 gün ila 199 gün arasında bırakacağı tahminini yaptı.

Haberin Devamı

Yakın zamanda ABD başkanlarının makus talihlerini anlatan bir kitap yayınlayan Profesör Feinman, Trump geçmişteki iki liderin arasında yer bulacak. Bunlar, 1841’de başkanlığının 31'inci gününde zatürreden yaşamını yitiren William Henry Harrison ile 1881’de suikasta uğradıktan sonra 79 gün komada kalıp görevinin 199’uncu gününde ölen James A. Garfield.

Feinman'a göre, Trump bu süreyi aşmayı bir şekilde başarsa bile 1850’de yaşamını yitiren ABD’nin 12’nci başkanı Zachary Taylor’ı geçmesi mümkün olmayacak. Başkan Taylor, 16 ay 5 gün görevde kalmıştı.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, bu örneklerin aksine Trump’ın görevi ölümle sonuçlanmayacak. Florida Atlantic Üniversitesi’nde ders veren Profesör Feinman, Trump’ın ya baskılara dayanamayarak istifa edeceği ya da hakkında bir dava açılarak görevinin düşürüleceği ihtimallerini dile getiriyor.

Haberin Devamı

Feinman’ın bloguna yazdığı yazıya göre, yardımcısı Mike Pence’in Başkan Trump’ın yerine geçmesi 'kaçınılmaz son.'

Kaynak: Sözcü