Teknoloji Project Loon, iPhone’lara da Yarayacak!

Project Loon, iPhone’lara da Yarayacak!

24.04.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

Google’ın dünyanın her yerine internet götürme projesi Loon’u duymuşsunuzdur.

Project Loon, iPhone’lara da Yarayacak

Astro Teller’ın başında olduğu Google X Araştırma Laboratuvarı‘nın elinden çıkan proje, yapılan açıklamalara göre hem Android, hem de iOS‘li cihazları destekleyecek. Bu da Google’ın, Apple rekabetini bu projeye taşımadığını gösteriyor.
Tribeca Film Festivali’nde konuşan Astro Teller, Project Loon’u ve bu projenin amacını bir kez daha hatırlatmış. Yüksekte uçan kocaman balonlarla birlikte internet bağlantısı sağlayacak olan proje, internet bağlantısı yeterli/hiç olmayan yerlere internet götürmeyi amaçlıyor. Project Loon’un bir diğer amacı da, sel/tsunami veya deprem gibi doğal afetlerle birlikte dünyayla bağlantısı kopan yerleri yeniden bağlamak.

Haberin Devamı

Tabi Google’ın bunu yapması, tamamen insanlığı ve insanları düşünmesinden kaynaklanmıyor. Facebook’un Aquila’sı gibi, Google’ın buradaki amacı da şu: Çok daha fazla insanı internete bağlamak ve daha fazla erişilmek; hele ki dünyanın bir kısmının internetle bağlantısı olmadığı düşünüldüğünde bu (ve iOS desteği), kulağa çok daha mantıklı geliyor. Bu arada balonlar, istendiği gibi kontrol edebilecek; bu da, acil durumlarda çok daha efektif olarak kullanılmalarını sağlayacak.