Gündem Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon...

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon...

09.02.2017 - 17:57 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü. Görüşmede Putin, Erdoğan'a Rus uçağının kazaen binayı vurması sonucu askerlerin şehit olmasından dolayı üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulundu.

Putinden Cumhurbaşkanı Erdoğana telefon...

TSK, El Bab'da Türk askerlerinin bulunduğu binayı Rus uçağının kazaen vurduğunu ve 3 askerin şehit olduğunu 11 askerin ise yaralandığını açıkladı. Açıklamadan kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonla görüştüğü duyuruldu.

Haberin Devamı

PUTİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Görüşmede, "Uluslararası terörle ortak mücadele çerçevesinde Suriye'deki kriz durumunun tüm kilit konularına ilişkin fikir alışverişi yapıldı. Vladimir Putin El Bab'da Türk askerlerinin hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayın ardından başsağlığı diledi. Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı operasyonlar sırasında askeri hatta koordinasyonun geliştirilmesi konusunda anlaşıldı.

ASTANE VE CENEVRE VURGUSU

Rusya, Türkiye ve İran'ın aracılığıyla Astana'da gerçekleşen Uluslararası Suriye Müzakeresinin sonuçlarının hayata geçirilmesi değerlendirildi. Astana ve Cenevre süreçlerinin ilerletilmesi için aktif şekilde çalışılmaya hazır olunduğu birkez daha dile getirildi. Aynı zamanda, 2017 Mart ayında Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına hazırlık çerçevesinde Rusya ve Türkiye'nin ticari, ekonomik ve diğer alamlardaki işbirliğinin geliştirilmesi konusuna da değinildi."

Haberin Devamı

RUSYA GENELKURMAY BAŞKANI, AKAR'I ARADI

Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kazayla ilgili olarak bugün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Orgeneral Gerasimovmeydana gelen talihsiz olay nedeniyle Orgeneral Akar'a üzüntülerini bildirerek başsağlığı dileklerinde bulunmuştur"

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçağının kazayla açılan ateş sonucunda 3 Türk askerlerinin hayatını kaybettiğini resmi olarak doğruladı.