Gündem Putin'e Türk bayrağı sallayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

Putin'e Türk bayrağı sallayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

17.12.2015 - 18:54 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın toplantısında Türk bayrağı sallayan kişinin Anadolu Ajansı çalışanı Elena Teslova olduğu ortaya çıktı.

Putine Türk bayrağı sallayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün her yıl yaptığı gibi düzenlediği basın toplantısında konuştu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Putin'e bir muhabir, Türk bayrağı sallamıştı.

Haberin Devamı

PUTİN'E TÜRK BAYRAĞI SALLAYAN AA MUHABİRİ ÇIKTI

Türk bayrağı sallayarak dikkatleri üzerine çeken kadın muhabirin Anadolu Ajansı'nın Moskova bürosu için çalışan Elena Teslova olduğu anlaşıldı.

İŞTE O GÖRÜNTÜ



"TÜRKİYE'YLE İLGİLİ SORU SORMAK İÇİN BAYRAK KALDIRDIM"

Telsova, konu ile ilgili "Orada bulunan yüzlerce gazeteci Putin’e soru sorabilmek için hangi ülkeyi, bölgeyi veya gazeteyi temsil ettiklerini göstermek amacıyla beraberinde resim ve flamalar getirmişti. Ben ise Türkiye ile ilgili soru sormak istediğimi belirtmek için Türk bayrağı getirdim. İşe de yaradı. Salondaki ne Rus gazeteciler ne de organizatörler bana kötü bir laf söyledi. Zaten bunun soru sormaktan başka bir amacı yoktu. Bunu herkes biliyordu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Putine Türk bayrağı sallayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

AA muhabiri Teslova, Putin'e "Siz, Türk halkı ile politik eliti aynı görmediğinizi söylemiştiniz ancak pratikte farklı eylemler olduğu görünüyor. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ne saldırılar, Türk öğrencilerin yurtlardan atıldığına, iş adamlarının sınır dışı edildiğine ilişkin şikayetler geliyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" ve "Viyana mutabakında Suriye'deki kriz için öngörülen geçiş sürecinde Esed'in durumu net belirtilmedi. Rusya ve ABD, Esed'in geleceği konusunda herhangi bir anlaşmaya vardı mı, geçiş sürecinde Esed yer alacak mı, New York'taki toplantıda Esed konusunda tavrınız ne olacak?" sorularını yöneltti.

- "Putin'e sormam gereken sorular vardı"


Rus uçağının, sınır ihlali yaptığı için düşürülmesi nedeniyle ilişkilerin gerildiği bir dönemde Putin'e, elinde Türk bayrağıyla soru soran Teslova, Rus ve Avrupa medyasının ilgisini çekti.


Toplantı sonrası açıklama yapan Teslova, "Putin'e sormam gereken sorular, vardı ama öncelikle o kadar gazetecinin arasında dikkatini çekmem gerekiyordu. AA'da çalışıyorum. Türk ajansını temsilen orada olduğum için Türk bayrağı kaldırdım" dedi.


Türkiye ve Rusya arasında son dönemde yaşanan gerilime ilişkin duygularını paylaşan Teslova, "Bu krizin en kısa zamanda atlatılmasını ve ilişkilerin düzelmesini umut ediyorum. Türkler ve Ruslar yüzyıllardır komşu olarak yaşayan iki halk. Son yıllarda iki millet arasındaki ilişkiler çok gelişti. Türk-Rus dostluğunu hiçbir şey bozamaz" değerlendirmesinde bulundu.