Dünya Putin ile sadece selamlaştı

Putin ile sadece selamlaştı

11.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Asya turu kapsamında, aynı zamanda Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin de gerçekleştiği Vietnam’ın Da Nang kentine gitti. Burada Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme yapacağı bilgisi paylaşılan Trump, kapsamlı bir görüşme yerine sadece selamlaşmayı ve ayaküstü sohbet etmeyi tercih etti.

Putin ile  sadece  selamlaştı

Bu da, Ruslar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Nitekim Putin’in Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD tarafından herhangi bir açıklama ya da talep gelmediğini bildirdi. Trump’ın, son dönemde iki ülke ilişkilerinde yer yer yaşanan gerginlikler nedeniyle Putin’le resmi bir görüşme yapmak istemediği belirtiliyor.

Daha önce Trump, Putin ile APEC zirvesi kapsamında görüşebileceğini söylemişti. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov da görüşmenin bugün gerçekleşeceğini bildirmişti. Ancak Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, dün yaptığı açıklamada, Trump ile Putin arasında APEC zirvesi kapsamında gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmenin program yoğunluğu nedeniyle yapılmayacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

‘Dünya mutlu oldu’

Bu arada APEC zirvesi kapsamında bir konuşma yapan Başkan Trump, Kuzey Kore konusuna da değindi ve “Bu güzel bölgenin ve insanlarının geleceği, bir dikatatörün vahşi fetih ve nükleer şantaj gibi sapkın fantezilerince esir alınamaz” ifadesini kullandı. Trump “Bölge, Kuzey Kore rejiminin daha fazla silaha yönelik her adımının daha büyük bir tehlikeye doğru yönelme olduğunu ilan etmede birlik olmalı” diye konuştu.

Da Nang’da önde gelen şirketlerin CEO’larına hitap eden Trump, ülkesinin ekonomik büyüme ve işsizlikteki azalmalar konusunda istatistiklerini paylaştı ve gittiği ülkelerde “ABD’den iyi haberler” verdiğini vurgulayarak “Tüm dünya ABD’nin yenilenmesinden mutlu oldu” dedi.

Yazarlar