Dünya Putin’in rakibi gözaltına alındı

Putin’in rakibi gözaltına alındı

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın birçok kentinde dün, binlerce muhalif, mart ayında yapılacak seçimlere yönelik protesto gösterisi düzenlerken, gösteriler sırasında Devlet Başkanı Vladimir Putin’in rakipleri arasında gösterilen ancak adaylığı kabul edilmeyen muhalif siyasetçi Navalniy ile destekçilerinin gözaltına alındığı bildirildi.

Putin’in rakibi gözaltına alındı

Aktivist ve “Yolsuzlukla Mücadele Fonu” kurucusu Aleksey Navalniy’nin çağrısıyla dün binlerce kişi, mart ayındaki başkanlık seçimlerine yönelik boykot çağrısını desteklemek için dondurucu soğuklara rağmen sokağa çıktı.

Haberin Devamı

Kabul edilmemişti

Başta Moskova ve St. Petersburg’ta olmak üzere birçok kentte toplanan binlerce gösterici, Rusya Devlet Başkanı Putin ve hükümet aleyhine sloganlar atarken, onlarca kişinin de polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Moskova’daki Kremlin Sarayı yakınlarındaki Puşkin Meydanı’nda düzenlenen gösterilere katılmak üzereyken gözaltına alınan Navalniy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Gözaltına alındım. Bu önemli değil. Gösterilere benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için katılın” dedi. Navalniy ile birlikte kendisine destek veren 180 kişinin daha gözaltına alındığı belirtiliyor. Rusya Merkezi Seçim Komisyonu, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları ve mahkumiyet nedeniyle Navalniy’nin seçim yasası uyarınca martta yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olamayacağını duyurmuştu. 18 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini Vladimir Putin’in kazanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Putin’in rakibi gözaltına alındı