Dünya Putin’in samimiyetine inanıyorum

Putin’in samimiyetine inanıyorum

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump, Moskova ile ilişkileri geliştirmesine karşı çıkanları eleştirirken, Rusya lideri Putin’in samimiyetine inandığını da söyledi

Putin’in samimiyetine inanıyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini savunan Amerikan istihbarat kurumlarını desteklediğini söyledi. Bununla birlikte bu iddiları reddeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in samimiyetine inandığını vurgulayan Trump, Moskova ile ilişkileri geliştirmesine karşı çıkanları da eleştiri yağmuruna tuttu.
Rusya’nın Amerika seçimlerine müdahalesi konusunda konuşan Trump, “Bence o (Putin), kendisinin ve Rusya’nın seçimlere müdahale etmediğini düşünüyor. O istediği şeye inanabilir. Ben istihbarat kurumlarımızla birlikteyim, onlara inanıyorum” ifadelerini kullanırken, Rusya ile ilişkilerin iyileştirmesi vaktinin geldiğini de söyledi.
ABD Başkanı “Rusya’ya çok ama çok ağır yaptırım yapıldı. Çok üst düzeyde yaptırıma uğradılar ve bu kısa süre önce gerçekleşti. Artık bitkin düşmüş ve kırılmış bir dünyayı iyileştirmeye dönme vakti. Rusya ile dostça geçinmenin bir engel değil ülkemiz ve dünya için bir kazanç olduğunu düşünüyorum” dedi.
‘Kıskananlar var’
Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada da “Ne zaman dışarıdaki o kıskananlar ve aptallar Rusya ile iyi ilişkilerin kötü değil iyi bir şey olduğunu anlayacak? Her zaman siyasetle oynuyorlar. Bu ülkemiz için kötü. Kuzey Kore’yi, Ukrayna’yı, Suriye’yi ve terörizmi çözmek istiyorum. Ve Rusya çok yardım edebilir” ifadelerini kullandı.

İlk kez bir arada

Vietnam’daki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nde ilk kez bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin görüşmesinin “sıcak ve samimi” geçtiği bildirildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, APEC Zirvesi için Vietnam’da bulunan Trump ve Duterte, ilk kez bir araya geldi. Duterte’nin sözcüsü Harry Roque görüşmeye ilişkin “Liderler genellikle sonunda birbirleriyle tanışmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kısa ancak sıcak ve samimi toplantıydı” ifadelerini kullandı. Duterte, Trump’ın Amerika davetini ise “Çok meşgulüm” diye geri çevirmişti.

‘Şişman demedim!’

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’daki açıklamasında kendisini “yaşlı” diye niteleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a da yanıt verdi. Trump “Neden Kim Jong-un beni yaşlı diye çağırsın ki. Ben onu asla ‘kısa ve şişman’ diye nitelemedim” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca “Onun arkadaşı olmak için elimden geleni yapıyorum. Ve belki bir gün bu gerçekleşir” diye yazdı. Başkan Trump, “Bu kesinlikle bir ihtimal. Eğer bu olursa, iyi bir şey olur” dedi.


Yazarlar