Dualar Ezan Duası Okunuşu: Ezan Duası Arapça Yazılışı, Türkçe Okunuşu, Anlamı, Diyanet Meali ve Fazileti

Ezan Duası Okunuşu: Ezan Duası Arapça Yazılışı, Türkçe Okunuşu, Anlamı, Diyanet Meali ve Fazileti

Ezan okuduktan sonra okunan ezan duası okumak sünnettir. Müslüman alemi için önemli olan ezan duasının anlamı ve Türkçe okunuşu araştırılan konular arasında yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, ezan duasını paylaştı. İşte ezan duası...

Ezan Duası Okunuşu: Ezan Duası Arapça Yazılışı, Türkçe Okunuşu, Anlamı, Diyanet Meali ve Fazileti

Müslüman dünyası tarafından araştırılan dualar arasında ezan duası da yer alıyor. Ezan duası, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namaz vakitlerinden sonra okunuyor. Ezan duası, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sayfasında yer aldı. Peki ezan duası okunuşu ve anlamı nedir?

Haberin Devamı


Öneri:
Ayetel Kürsi


EZAN DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

أَللّٰهُمَّ رَبَّ هٰذِهِ الدَّعْوَةِ التَّآمَّةِ وَالصَّلاَةِ الْقَآئِمَةِ اٰتِ مُحَمَّدًا الْوَسِيلَةَ وَالْفَضِيلَةَ وَابْعَثْهُ مَقَامًا مَحْمُودًا الَّذ۪ى وَعَدْتَهُ

EZAN DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

Ezan Duası okunuşu şöyledir:

"Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîah. Vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd."

EZAN DUASI TÜRKÇE ANLAMI

“Ey bu eksiksiz davetin ve kılınan namazın sahibi! Muhammed'e vesîle'yi ve fazîleti ver. O'nu, vaat ettiğin Makam-ı Mahmûd üzere dirilt"

EZAN DUASI FAZİLETİ

Ezan duasının hikmeti, pek çok alime göre güzellik ve ihsandır. Allah'ın peygamberi Hazreti Muhammed yanında gelen kimselere bu duanın ezandan sonra okunmasının çok hayırlı olacağını söylemiştir.

Haberin Devamı

Kim ki bu duayı okursa, ona şefaat edeceğini, Allah'ın kendisini seveceğini dile getirmiştir. Ezan duası okunduktan sonra kişinin rahatlamasına, üstündeki yüklerin kalkmasına haizdir. Allah'ın izniyle bu duayı okuyanların üzerine Allah'ın rahmeti yağacaktır. Allah'ın rahmetine nail olunur. Şeytanın hilelerinden korunmak için bu dua bir kalkan gibidir. Hulasa şeytanın, duayı okuyan Müslümandan uzak durduğu söylenir. Kişi bu dua ile Allah'a şükür eder. Allah'ın gazabından yine Allah'a sığınır. Bu duanın okunması demek, ihsan ve şeref edinmektir. Okunan duanın fazileti güzelliktir, nur ve berekettir. Kim ki duayı okuyarak camiye gider ve namazını kılarsa, Allah'ın katında daha hayırlı kişi olur. Ezan duası kötülükten, haramdan korunmak için okunan duadır. Dua okunduğunda melekler insana daha çok yaklaşırlar.