Sureler Felak Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Felak Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Felak Suresi dinimiz açısından önemli surelerden bir tanesidir. Her Müslümanın bu sureyi düzenli olarak mutlaka okuması gerekmektedir. Felak suresinin abdestsiz ve adetli bir şekilde okunup okunamayacağı Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Felak suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Felak Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

 Felak Suresi Medine döneminde inmiş bir suredir. Kötülüklerden korunmak için bu surenin gün içinde okunması gerekir. Ancak pek çok kişi Felak suresinin abdestsiz ya da adetli bir şekilde okunup okunmayacağını merak etmektedir.

Haberin Devamı

 Felak Suresini Abdestsiz Bir Şekilde Okunması Mümkün müdür?

 Müslümanlar Felak suresini ezbere biliyorlarsa abdestsiz bir şekilde okunmasında bir sakınca bulunmaz. Ancak bu sure Kur'an'dan okunacaksa o zaman abdest almak önemlidir. 

 Felak Suresi insanların korku ve belalardan korunmak amacı ile Allah'a sığınmak için okudukları bir duadır. Bu nedenle oldukça önemlidir. Felak Suresi ölülerden ziyade genelde yaşayan kulların belalardan korunması amacı ile okunmalıdır.

 Adetli iken kadınların namaz kılması ya da Kur'an-ı Kerim'i okuması haram kılınmıştır. Ancak adet olan bir kadın Kur'an-ı Kerim'i okuyup namaz kılamasa da dua edebilir.