Sureler Felak Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Felak Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Mekki surelerden biri olan Felak suresi, Fil Suresinden sonra indirilmiştir. Genellikle vesvese veren şeytandan ve cinlerden korunmak için Nas Suresi ile birlikte okunur. Fecir kelimesi ile eş anlamlı olan felak, sabahın ilk ışıkları ve tan aydınlığı demektir. İlk ayetinin meali ''Sabah aydınlığının Rabbine sığınırım'' olan Sure, toplam 5 ayetten oluşur. Kuran'ı Kerim en kısa surelerinden biri olan Felak suresi nerede ve ne zaman inmiştir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Felak Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

 Nas ve Felak sureleri "Muavvizeteyn" olarak adlandırılır. Bu kelimenin anlamı sığınmaktır. Cinlerin şerrinden Allah'a sığınmak isteyen Müslümanlar, Nas ve Felak surelerini birlikte okur. 

Haberin Devamı

 Felak Suresi Nerede ve Ne Zaman İnmiştir? 

 İniş sırasına göre 20. sure olan Felak Suresi, Mekke'de inmiştir. Daha sonrasında Nas Suresi nazil olmuştur. Surede, yaratılan şeylerin kötülüğünden, gecenin karanlığından, haset ve kıskançlık içinde olanın şerrinden ve düğümlere üfleyenlerden Allah'a sığınılır. Düğümlere üflemek, büyü yapmak demektir. 

 Dinimiz hayır için bile olsa büyü yapmayı yasaklamıştır. Felak suresi hem vesvese veren cin ve şeytanlardan, hem de büyülerden korunmak için okunabilir.