Sureler İhlas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

İhlas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

İhlas Suresi Kur'an'da geçen önemli surelerden biridir. Özellikle Kurban Bayramı arifesinde bu surenin okunması gerekmektedir. Bu önemli günde 1000 defa İhlas Suresi okunması önemli ibadetler arasında yer alır. İhlas suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İhlas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

İhlas Suresinin abdestsiz ya da adetli bir şekilde okunup okunamayacağı insanlar tarafından merak edilir. Bu nedenle de çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Çünkü adetli kadınların namaz kılması ve Kur'an okuması haram kılınmıştır.

Haberin Devamı

Abdestsiz Bir Şekilde İhlas Suresi Okunur mu?

Adetli kadınların Kur'an okuması doğru değildir. Ancak adetli bir kadının Kur'an okunurken dinlemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Kadınlar adet gördükleri zaman cinsel birliktelik yaşayamazlar. Bunun dışında Kur'an okumaları, namaz kılmaları ve oruç tutmaları da caiz değildir.

İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. 

Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir. Kadınların adetli iken sureleri ezberden de okumaması gerekmektedir. Çünkü bu durum haramdır.