Sureler Kevser Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Kevser Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Kevser Suresi, ilk ayetinde geçen Kevser kelimesinden ismini almaktadır. Kevser suresi, müşrikler Peygamber Efendimize (SAV) kötülükler yaptığı bir dönemde gönderilmiştir. Bu surenin faziletleri de oldukça fazladır. Kevser suresi günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kevser Suresi Günde Kaç Kere Okunur

Kevser suresi Kur'an'da yer alan 108. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure 3 ayetten oluşur. Oldukça kısa olması nedeni ile ezberlemekte kolay olmaktadır. İniş sırasına göre 15. sırada indirilmiştir. Mushaf sıralamasına göre ise 108. sırada bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Kevser Suresinin Faydaları Nelerdir?

 Kevser Suresinin pek çok sırrı bulunmaktadır. Hz. Muhammed (SAV) bu surenin okunmasının pek çok faydalarının olduğunu söylemiştir. Bir rivayete göre bu sureyi düzenli olarak okuyan kişiler cennetin nehirlerinden su içecektir.

 Kevser Suresinin düzenli bir şekilde okunması düşmanlardan gelecek olan kötülükleri engelleyecektir. Cuma geceleri uyumadan önce 1000 defa bu sure okunursa okuyan kişi Hz. Muhammed'i (SAV) rüyasında görebilir. 

 Bir kimse evden çıkarken Kevser suresini okur veya bu sureyi üzerinde taşırsa tüm sıkıntılardan ve kötülüklerden korunmuş olur. Kevser suresini düzenli olarak okuyan kişiler daha merhametli kişiler olurlar.