Ramazan Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?

Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?

19.04.2022 - 14:49 | Son Güncellenme:

Zilhicce ayı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Zilhicce ayı nedir öğrenebilir faziletleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Zilhicce ayı nedir, faziletleri nelerdir? Zilhicce ayı ibadetleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir

Zilhicce ayı, Hicri takvime göre yılın sonuncu ayıdır. Zilhicce ayı Ramazan ayından sonra gelen mübarek ay olarak da kabul edilir.

Haberin Devamı

 Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir?

 Zilhicce ayı, ramazan ayından sonraki mübarek ay olarak kabul edilmektedir. Hac ayı olarak da bilinen Zilhicce ayı hem kurban ibadetinin hem de hac ibadetinin gerçekleştirilmesinden dolayı İslam alemi için büyük önem taşımaktadır. Durumu müsait olan kişiler Zilhicce ayı içerisinde hem kurban keser hem de hac ibadetlerini yerine getirirler. Zilhicce ayı hicri takvimdeki son ay olarak da bilinmektedir. Bu nedenle Zilhicce ayı sonra erdikten sonra hicri yılbaşı gerçekleşir ve sonrasında da muharrem ayı başlar. 

 Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?

 Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutulması gerektiği rivayet edilmektedir. Zilhicce ayının 10. günü de kurban bayramının ilk günüdür. Peygamber efendimiz (S.A.V) zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutmuştur ve böylelikle kurban bayramından önceki 9 gün boyunca da oruçlu olmuştur. Hac ayı olarak da bilinmesinden dolayı durumu olanların Zilhicce ayı içerisinde hem kurban kesmeleri hem de hacca gitmeleri gerektiği rivayet edilmiştir.