Gündem Ramazanoğlu tartışması

Ramazanoğlu tartışması

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlere Ak Parti milletvekillerinden sert tepki geldi

Ramazanoğlu tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik “Aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor” sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Ak Partili vekillerden tepki geldi.

Haberin Devamı

Davutoğlu: Adam olmadığını gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya’ya gitmeden, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Tepkisini Kılıçdaroğlu’nu Twitter’dan takibini bırakarak gösteren Davutoğlu, CHP’li kadın vekillerden de genel başkanlarına tepki göstermelerini istedi. Kılıçdaroğlu’nun, ikinci bir açıklamayla “sözlerinin arkasında olduğunu” söylemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu, iki büyük hata yaptı; birincisi Bakanımıza, ki çok değerli bir hanımefendidir, nezaketiyle, zarafetiyle herkesin takdirini kazanmıştır, ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçi, bırakın anamuhalefet partisi liderini, bırakın herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık da yaptı.”

‘İnsanlık dışı tavırdır’
Davutoğlu, şunları kaydetti: “Konuşmasında, ‘Bana adam gibi cevap versin Başbakan’ demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum. Bu yapılan hakaret, Bakan’a yapılan hakaret değildir sadece, bütün kadınlara yapılan hakarettir. Kınama lafını, lafını hafif buluyorum. Sadece dediğim gibi adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir, bu ifadeyle. Ümit ederiz çıkar, ‘Dürüstçe ben yanlış yaptım, bu hanımefendiden özür diyorum’ der. Demezse millet vicdanında da bütün kadınların vicdanında mahkum olmuştur, olacaktır.” (ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

Ramazanoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na yanıt:
Millete havale ediyorum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında yaptığı ve şahsında tüm kadınları hedef alan “çirkin ve edep dışı açıklamalarını” şiddetle kınadığını belirten Ramazanoğlu, anamuhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar “seviyesiz ve ahlak dışı” açıklamalarının ülke ve millet adına üzüntü verici olduğunu ifade etti. Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

“Öyle inanıyorum ki bu talihsiz açıklamalar, en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.”
(ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

‘Çocuk gelin’ sorusuna yanıt yok

Ramazanoğlu, Türkiye’de çocuk gelin sayısına yönelik bir önergeye, “Evlenme istatistikleri TÜİK tarafından yayımlanmaktadır” diyerek yanıtsız bıraktı. Ramazanoğlu, kız çocuklarının evlilik için açtığı yaş büyütme davalarına ilişkin istatistiki bilgi talebini ise, “Adalet Bakanlığı’nca cevaplandırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” diyerek karşılamadı. (MERİÇ TAFOLAR Ankara)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz aşağılık sözlerdir. Kılıçdaroğlu’ndan beklentimiz şudur; bu cinsiyetçi, seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden Ramazanoğlu’ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:
“Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdü. Söylenecek: Edep yahu! Ahlak yahu! Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı hakkındaki bu çirkin ve cinsiyetçi üslubunu, şiddetle kınıyorum.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:
CHP’yi temsil eden bir şahsiyetin, insan onurunu ayaklar altına alan hezeyanları Meclisimizin ve siyasetin saygınlığına gölge düşürmüştür. Bu sözlerin sahibinin biraz olsun yüzü kızarıyor ise başta Sn. Bakanımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan ve milletimizden özür dilemelidir.

Ak Partili Necdet Ünüvar:
Tarihteki bazı konuşmalar vardır ki çocuklarını, torunlarını, onu sevenlerini mahcup eden konuşmalardır. Bugün böyle bir konuşmaya şahitlik ettim. CHP liderinin, eşi, ileride torunları okuduğu zaman büyük bir üzüntüyle takip edecek. Bürokratlık yapmış, 6-7 yıldır genel başkanlık yapmış, anamuhalefet lideri, iffetli bir kadına asla ama asla yakışmayacak ifadeler kullandı.

Ak Partili İsmail Tamer:
Kemal Kılıçdaroğlu’nu şiddetle kınıyorum, kendisini alkışlayan kadın milletvekillerini de Allah’a havale ediyorum. Bu çatı altında böyle bir ifadenin kullanılmasını kınıyorum. Genel Başkan’a yakışmadı.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül:
Kem söz sahibine aittir ifadesinde olduğu gibi bu lafları kendisine yakıştırıyorsa diyecek pek bir söz yok. Çok yakışıksız bir açıklamadır. Kullanılan ifadeler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunmuş olduğu seviyeyi göstermektedir.

AK PARTİLİ Radiye Sezer Katırcıoğlu:
Biz Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz, esefle kınıyoruz. Herkesten aynı samimiyeti bekliyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:
Bir parti genel başkanının bu üslubunun seviyesi için ancak ‘çukur’ ifadesini kullanmak gerekir. Şiddetle kınıyorum. Bu ahlak dışı ifadesini derhal geri almasını kendisine emrediyorum. Bu, millet adına bir emirdir. Diğer yandan kadın hakları savunucularını ve kadın dayanışma örgütlerini de Kemal Kılıçdaroğlu’na haddini bildirmeye çağırıyorum.

Yazarlar