Gündem Real Madrid'in genç golcüsü Marco Asensio kimdir?

Real Madrid'in genç golcüsü Marco Asensio kimdir?

29.05.2018 - 20:54 | Son Güncellenme:

Marco Asensio babası Gilberto Asensio ve abisi Igor gibi kariyerinde futbolcu olmayı seçmiş, küçük yaşta annesini kanserden kaybetmesinin ardından yaşadığı sıkıntılara rağmen başarıyı kendine hedef edinmiş. Müthiş bir teknik kapasiteye sahip, sol ayağı muazzam Real Madrid’in sol kanat oyuncusu.

Real Madridin genç golcüsü Marco Asensio kimdir

Marco Asensio

Haberin Devamı

Marco Asensio Willemsen 21 Ocak 1996 doğumlu, Real Madrid ve İspanya Milli Takımı’nda forvet arkasında görev yapan İspanyol profesyonel futbolcudur. Marco Asensio futbol hayatına Mallorca'da başladıktan sonra Kasım 2014'te Real Madrid ve Espanyol'a ardı ardına imza attı. Döndükten sonra iki Şampiyonlar Ligi kupası da dâhil olmak üzere birkaç ödül kazanarak başarılara imza atmaya devam etti.

Real Madrid Kariyeri

24 Kasım 2014'te Real Madrid, Marco Asensio'ya imza atmak için prensipte anlaşmaya vardı. 5 Aralık'ta anlaşma resmen açıklandı ve oyuncu, 3.9 milyon avroluk bir ücret karşılığında altı yıllık bir anlaşma imzaladı ve kampanyanın sonuna kadar Bermellon'larla birlikte kaldı.

20 Ağustos 2015'te, Marco Asensio, La Liga'da RCD Espanyol'a kiralandı. İlk maçını 19 yaşında, 19 Eylül'de Real Sociedad'da 3–2'lik skorla başarı ile 86 dakika oynadı.

Haberin Devamı

2016-2017 yılları arasında Santiago Bernabéu Stadyumu'na geri döndü ve Real Madrid’deki ilk golünü 3-2 Madrid üstünlüğü ile biten Sevilla maçında kaydetti. İkinci golünü ise 3-0 biten maçta Real Sociedad’a karşı attı.

Marco Asensio ilk sezonunda 23 kez oynadı ve kulübüne ulusal şampiyonluğu getiren kilit isimlerden oldu. O yılki UEFA Şampiyonası'na pek çok gol ekledi.

28 Eylül 2017'de Marco Asensio, sözleşmesini 2023'e kadar uzattı. 18 Şubat 2018'de, Real Betis'e karşı 5-3'lük bir galibiyete destek verdiği bir maçta, Real Madrid'in 6.000'inci attı. Marco Asensio, 2017–18 Şampiyonlar Ligi'nde bir gol atarken 11 maçta forma giydi.

Uluslararası Kariyeri

Teknik Direktör Albert Celades'in 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası finalleri için seçilen Marco Asensio, kupadaki ilk maçında hat-trick yaparak Makedonya’ya karşı kazanılan 5-0’lık galibiyetin en golcü ismi oldu. Ayrıca 2018 Dünya Kupası yolunda İspanya milli takımı kadrosunda yerini aldı.

Real Madrid’in Messi’si olarak da tanınan genç oyuncu için Antrenör Luis da la Fuente şu şekilde bahsediyor: “O sıra dışı bir insan. Harika bir delikanlı ve takım arkadaşı, çok yardımsever ve dünya üstü olan büyük bir yetenek. O’nun için hala uzun bir yol var, o yolu takip etmeli. Ve bunu anlıyor. O bir lider, bir şampiyon ve büyük bir oyuncu olmak için doğmuş; daha yükseklere çıkmak için yolun başında olduğunun farkında ve o basamakları hızla ilerliyor.

Haberin Devamı