Siyaset RedHack'den Gökçek'e şok

RedHack'den Gökçek'e şok

26.02.2013 - 18:30 | Son Güncellenme:

Kızıl korsanlar Gökçek belgelerini açıklayacağını duyurdu ve Telefon numarasını Twitter'da deşifre ettiler

RedHackden Gökçeke şok

"Kızıl Hackerlar" olarak adlandırılan Redhack bilgisayar korsanı grubu, Dışişleri Bakanılğı ve YÖK'ün ardından bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i hedef aldı. RedHack, Gökçek'in ve korumasının cep telefonu numaralarını popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'da deşifre etti. Kızıl hackerlar, "Gün içinde Ankara'da ele geçirdiğimiz bir bürokratın bilgisayarındaki verileri sunacağız. Bizi bekleyin" diye Twitter'da yazdı.

Haberin Devamı

Açıkladıkları yolsuzluk belgeleriyle gündeme bomba gibi düşen RedHack grubu, önceki akşam Twitter'da, Ankara ile ilgili de birtakım belgeleri yayınlayacaklarını duyurdu. RedHack, "Yarın eğer bir aksilik olmaz ise belirli belgeler yayınlayacağız. Özellikle Ankara için. Unutmayın HAK yiyen HACK yer" diye yazdı. RedHack, dün Ankara ile ilgili açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in ve korumasının cep telefonunu numaralarını Twitter'de paylaşarak başladı. RedHack, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yazışmaları açıklamadan önce geçmişte bir kadın takipçisiyle Twitter’da tartışan ve takipçisinin telefon numarasını yayınlayan Gökçek’in cep telefonu numarasını takipçilerine dağıttı.

Haberin Devamı

Bürokratın bilgisayarından aldık

RedHack'in Twitter mesajları şöyle:

"Kadınların telefonlarını yayınlayan ve RedHack'i bir ayda yakalatacağını söyleyen Melih Gökçek cevap vermiyor. Cepten arasak mı? 05..... Az sonra Melih Gökçek açıklama yapacak; 'Benim telefonum herkeste var. Bulmak zor değil, isteyen bulur' diye. Şaşırmayın, çözdük elemanı. :) Melih Gökçek'in telefonu bu. 05..... Ama ona ulaşamazsak korumasından ulaşmaya çalışalım. 05..... Gün içinde Ankara'da ele geçirdiğimiz bir bürokratın bilgisayarındaki verileri sunacağız. Bizi bekleyin! Dijital dünyada yalnız değilsiniz! @ahmethc ve Melih birbirlerine 'kırmızı telefon' bağlamışlarsa bilemiyoruz. :) Biz bir bürokratın telefonundan aldık az önce. Yayınlayacağız!"