Amasya Rektör Orbay'dan 'Kardeş Kavgası' uyarısı

Rektör Orbay'dan 'Kardeş Kavgası' uyarısı

12.10.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaşanan terör eylemlerinin amacının ülkede kardeş kavgası çıkarma çabaları olduğunu söyledi.

Rektör Orbaydan Kardeş Kavgası uyarısı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaşanan terör eylemlerinin amacının ülkede kardeş kavgası çıkarma çabaları olduğunu söyledi.
Terör saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Rektör Orbay, “Sınırlarımızın ötesinde uzun bir süredir daha çok etnik, mezhepsel ve siyasal farklılıklar temelinde devam eden çatışma ortamını, sınırlarımız içerisine çekme gayreti içerisinde olan iç ve dış bölücü mihraklar, bölgedeki mevcut durumdan kendilerine vazife çıkararak uzun süredir üzerinde çalışılan kardeş kavgası çıkarma çabalarına hız kazandırmış durumdadırlar” dedi.
Orbay şöyle devam etti: “Son dönemlerde güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza ve en son Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırıları bunun en bariz örneği olarak karşımızda durmaktadır. Bu olaylar bölücü odakların niyetini ortaya koyması bakımından ibret verici birer fotoğraf karesi olarak karşımızda durmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu coğrafyadaki bin yıllık kardeşlik ve kader ortaklığını, demokrasi ve hukuk devleti çizgisini kendisine referans alan necip milletimiz, bu günleri sabır ve sağduyu ile aşacak güce sahiptir.”
Sağduyu sürecinin en önemli ayağının ise beşeri sermaye olan gençlerin bu kirli oyunlardan uzak durarak, her şeyden önce eğitim-öğretim ortamlarına odaklanmaları gerektiğine değinen Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya Üniversitesi ailesi olarak birlik ve beraberliğimize kasteden güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırılarını ve bin yıllık kardeşliğe yönelik olarak Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısını lanetliyoruz. Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, milletçe sağduyumuzu korumalı ve terörün istediği dilden konuşmamaya özen göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki, milli birlik ve beraberliğimiz sayesinde tarihimizde nice badireleri birlikte aşmış olan milletimiz, hiçbir ihanete fırsat vermemiş ve bu badireleri aşma başarısını göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Yazarlar