Gündem Sabancı suikastı sanığı tutuklandı

Sabancı suikastı sanığı tutuklandı

04.02.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Sabancı suikastinin faili terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol'un tutuklanmasına karar verdi. İsmail Akkol, "Sabancı suikastı"ndan tutuklandı. Akkol, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz soruşturması ve DHKP-C’nin diğer eylemlerinden de ifadesine başvurulacak. İsmail Akkol’la birlikte yakalanan Fadik Adıyaman da örgüt üyeliği suçundan kesinlenmiş hapis cezasının infazı için tutuklandı.

Sabancı suikastı sanığı tutuklandı

ZIRHLI AKREPLER EŞLİK EŞLİK ETTİ

Haberin Devamı

Söke'deki operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DKKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, Aydın'daki sorguları tamamlandı. Zanlılar, gece yarısı geniş güvenlik önlemleri altında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden çıkarılarak Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Akkol ile Adıyaman, daha sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası'na getirildi.

Akkol ile Adıyaman'ın bulunduğu iki minibüs, bir süre sonra 2 zırhlı araç akrep eşliğinde emniyet binasından çıkarılıp İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Akkol ile Adıyaman uçakla İstanbul'a gönderildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AySabancı suikastinin faili terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Haberin Devamı

OTOGARDA BÖYLE YAKALANMIŞTI

ADLİYE ÇEVRESİNDE KUŞ UÇMADI...

İstanbul'a gece saatlerinde ulaştırılan Akkol ve Adıyaman, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyette ifadeleri alınmayan Akkol ve Adıyaman, işlemleri tamamlanarak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Güvenlik amacıyla çelik yelek giydirilen zanlıların sevki sırasında adliye binası çevresinde polis ekipleri önlem aldı. Akkol ve Adıyaman'ın ifadeleri Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı.

VE İKİSİ İÇİN DE TUTUKLAMA KARARI

Akkol, Sabancı suikastine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara celseye çıkarıldı. Mahkeme, Akkol hakkında, kapatılan İstanbul 4 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi ile özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan yakalama emirlerini yüzüne okudu. Mahkeme, "suçun niteliği, delil durumu, katalog suçlardan oluşu, uzun süredir yargılamadan kaçması ve adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacağı" gerekçesiyle Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.
İsmail Akkol’la birlikte yakalanan Fadik Adıyaman örgüt üyeliği suçundan kesinlenmiş hapis cezasının infazı için tutuklandı.
ADIYAMAN KADIN TUTUKLU CEZAEVİNDE
Fadik Adıyaman, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne getirildi. Zırhlı araçla cezaevine getirilen Fadik Adıyaman, geniş güvenlik önlemleri altında içeriye alındı.