Gündem Sabancı Vakfı’ndan 900 bin TL hibe

Sabancı Vakfı’ndan 900 bin TL hibe

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı’nın Hibe Programları kapsamında destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları belli oldu. Kadın, genç ve engellilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üreten sivil toplum kuruluşlarının projelerini destekleyen vakıf, bu yıl eğitim alanındaki 5 projeye toplam 900 bin TL hibe verecek.

Sabancı Vakfı’ndan 900 bin TL hibe

52 ilden 217 başvurunun geldiği program için Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, ‘Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi’ projesiyle, Rengarenk Umutlar Derneği, ‘Çocuklar için Rengarenk Umutlar’ projesiyle, Nirengi Derneği, ‘Çok Geç Olmadan - İstanbul’, Başka Bir Okul Mümkün Derneği, ‘Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar’ projesiyle Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı ise ‘Sınıfımda Yanımda Ol, Başarmama Destek Ol’ projesiyle hibe desteği almaya hak kazandı. Böylelikle Sabancı Vakfı’nın son 11 yılda hibe desteği verdiği proje sayısı 144’e, hibe tutarı ise 18 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Toplumsal gelişmenin sağlanmasında sivil toplumun çok önemli bir role sahip olduğuna inandıklarını belirten Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, bu kapsamda alanlarında uzman sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini kaydetti.

Sabancı Vakfı’nın faaliyetlerinin odağında yer alan kadın, genç ve engellilerin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde eğitimin kilit role sahip olduğunu belirten Koyunsağan, “Geçtiğimiz yıldan itibaren hibe projelerimizi ‘eğitim’ başlığı altında topladık. Hibe desteği vereceğimiz projeleri de ‘kaliteli eğitimin desteklenmesi’, ‘eğitime erişimin ve devamın sağlanması’ ve ‘hak temelli yaygın eğitim çalışmalarının desteklenmesi’ alanlarındaki projeler arasından belirledik. Bu başlıkların her birinin eğitim alanında büyük önem taşıdığına ve bu alanlarda yürüteceğimiz projelerin toplumsal gelişme için değerli adımlar atılmasını sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.