Siyaset Torba Kanun’a CHP’den şerh

Torba Kanun’a CHP’den şerh

25.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri tarafından TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam edilen torba kanun tasarısına yazılan muhalefet şerhinde tasarıdaki bazı hükümlerin “yeterli” olmadığı tespiti yapıldı.

Torba Kanun’a CHP’den şerh

Şerhte, “Genç istihdamın desteklenmesi ile ilgili düzenlemeyi genç nüfus arasında işsizlik oranındaki yükselme trendini de dikkate alarak olumlu bulmakla beraber, yeterli olmadığını, bu nedenle istisna miktarının artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Küçük esnafın vergi ve vergiyle ilgili yükümlülükleri yerine getirirken karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle ciddi sıkıntı içinde oldukları dikkate alınarak söz konusu istisna uygulamasını olumlu ama yetersiz buluyoruz” denildi.

Haberin Devamı

CHP’li komisyon üyeleri tarafından kaleme alınan muhalefet şerhinde Hasankeyf’in taşınmasına da şu ifadelerle tepki gösterildi: “Yedi bin yıllık geçmişe sahip, insanlık var oldukça ayakta kalacak olan Hasankeyf’in baraj altında kalması engellenmelidir. Hasankeyf’in taşınmasının birbiri ile ilintisi olmayan 11 ayrı yasada değişiklik yapan bir torba yasa içerisinde yer alan alelacele bir düzenlemeyle gerçekleştirmeye çalışılmasının atalarımızdan kalan mirasa saygısızlıktır. Aynı zamanda gelecek kuşaklara kayıtsızlık anlamına gelir. İlgili komisyonlarda tartışılmayan ve STK’ların görüşlerini de dikkate almayan bu düzenlemeye karşıyız.”