Gündem Şahinbaş Sahnesi’ne bu kez öğle baskını

Şahinbaş Sahnesi’ne bu kez öğle baskını

18.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, geçen nisanda ayında bir “gece baskını” ile arazisine girilerek, izinsiz onlarca ağacı kesilen İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin de içinde bulunduğu Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri’nin dün öğlen saatlerinde yine iş makineleriyle işgal edildiğini bildirdi.

Şahinbaş Sahnesi’ne  bu kez öğle baskını


Geçtiğimiz martta İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin de içinde bulunduğu Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri’ne İvme Yapı İnşaat Firması’na ait vinç ve dozerler gece baskını yapmış, tesiste bulunan 60 yıllık çınar ağaçları hukuksuz bir biçimde katledilmişti. İdare Mahkemesi’nin verdiği, “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen, yıkım çalışmalarına devam eden şirketi çok sayıda Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi sanatçısı, alanda çadır kurup nöbet tutarak protesto etmişti.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şirketin dün saat 14.00 sıralarında Macunköy Tesislerine yine iş makineleriyle izinsiz şekilde girdiği kaydedildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Polis engelledi
“Genel Müdürlüğümüzün 60 yılı aşkın süredir kullandığı alanın tahliyesine ilişkin herhangi bir yargı kararı bulunmamaktadır. Olay yerine gelen polis ekipleri duruma anında müdahele ederek verilecek zararın daha büyük sonuçlara yol açmasını engellemiştir.”