Siyaset Sahura kadar kampanya

Sahura kadar kampanya

10.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerine yönelik üç siyasi partiyle, “Millet İttifakı” kuran ve Cumhurbaşkanı adayını açıklayarak seçim startı veren CHP’de, kampanya sürecinin nasıl işleyeceği konusunda son planlamalar yapılıyor.

Sahura kadar kampanya

Alınan bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce geçen pazartesi günü reklam şirketleriyle bir araya geldi. Parti genel merkezindeki toplantıda, bazı genel başkan yardımcıları da hazır bulundu. Toplantıda, altı reklam şirketinden temsilcinin sunum yaptığı, seçim sloganları, müzikleri ile medya ve internet faaliyetleri konusunda önerilerini dile getirdiği, seçmen analizleri üzerinden söylem geliştirilmesi konusunda görüşlerini ifade ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İnce’nin gidebildiği en fazla ili ziyaret ederek büyük mitingler düzenlemesi, televizyon programlarına katılması kararlaştırıldı. İnce’nin Razaman ayında da iftar programlarına yer alması ve sahur vakitlerinde vatandaşlarla bir araya gelmesi yöntemi benimsendi.

Bildirge 24 Mayıs’ta

Kılıçdaroğlu’nun ise kampanyaya 24 Mayıs’ta seçim bildirgesinin açıklanacağı ve milletvekili adaylarının tanıtılacağı toplantının ardından başlayacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da bazı mitingler düzenleyeceği ancak daha çok iş dünyası, muhtarlar, kanaat önderleri ve kadınlarla bir araya geleceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin bazı büyük kentlerde ortak mitingler düzenlemesi de bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, “Seçim kampanyasını iki koldan yürüteceğiz. Bunu dikkate alarak etkili bir program hazırlayacağız” dediği kaydedildi.