Gündem Saint-Michel’den özel sergi

Saint-Michel’den özel sergi

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Saint-Michel Fransız Lisesi, çocukluğun peşinden giderek topaç konulu sanatsal çalışmalar ortaya koyan Remzi Karabulut’un “Kaytansız Dünya” sergisine 3 Mart’a kadar ev sahipliği yapıyor.

Saint-Michel’den özel sergi

Lisenin Jeanne d’Arc Salonu’nda düzenlenen sergide yıllarca topaç biriktiren yazar ve ressam Remzi Karabulut’un 30 topaç konulu resmi, 30 topaç heykeli, 2 topaç konulu kısa filmi, 1 topaç konulu öykü kitabı izleyiciyle buluşuyor. Çeşitli atölyelerle birlikte devam edecek sergi başka kentlerde ve ülkelerde de sergilenecek.

Remzi Karabulut, topacın tarihinin erkek çocukların sokağa çıkıp oynamasıyla başladığını ve daha çok Asya, Avrupa, Antik Yunan, Roma ve Çin oyuncağı olduğunu dile getiriyor. Karabulut, kimi kaynaklarda topacın yuvarlak bir taşın delinip kalem inceliğinde bir dal parçasının saplanması ve ipsiz döndürülmesiyle, kimi kaynaklarda da dönen nesnenin düşmez mantığıyla yola çıkarak suda sektirilen taştan ortaya çıktığının yazdığını kaydediyor.

Topacın Anadolu’da da tahta attan yapılan oyuncak kadar eski olduğunu ifade eden Karabulut, bu sergiyi çocukların gözünden bakarak oluşturduğunu söylüyor.

Yazarlar