Dünya Saldırıların hedefi fırın ve hastaneler

Saldırıların hedefi fırın ve hastaneler

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Halep’te rejimin hava saldırıları şiddetlenirken, kentin ayakta kalan son iki hastanesi ve bir ekmek fırını hedef oldu. Papa Françesko Halep’teki saldırıları eleştirdi

Saldırıların hedefi fırın ve hastaneler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin kuşatmasındaki Halep’te, iki hastane ve bir fırın hava saldırılarının hedef oldu. Halep’teki muhalif güçler, rejime ya da Rusya’ya ait olduğunu düşündükleri bir savaş uçağının saldırıyı düzenlediğini söylerken, saldırıda ölen altı kişinin fırında ekmek kuyruğunda bekleyenler ile bir fırın çalışanı olduğu öğrenildi. Hastanelerde ise birçok bölümün zarar gördüğü belirtildi. Jeneratörleri vurulan hastanedeki hastaların bölgedeki diğer hastanelere nakledildiği aktarıldı. Rusya destekli rejim güçlerinin karadan saldırıları da yoğunlaştırdığı belirtildi. Muhaliflerden öğrenilen bilgiye göre, Halep’in doğu bölgesindeki saldırıların yerel saat ile dün sabah 05.00’te başlayıp, gün boyunca devam etti.
Bölgedeki muhalifler, parçalara ayrılmış bölgelerdeki rejim güçlerinin kenti geri almak için daha yoğun bir saldırı düzenlemek için hareket halinde olduğunu söyledi. Başka bir muhalif yetkili ise, rejim güçlerinin Halep’in kuzeyinde muhaflilerin kontrolünde olan Handarat mülteci kampına da saldırı düzenlediğini belirtti. Halep’te birkaç bin muhalif bulunduğu tahmin ediliyor. Aralarındaki en güçlü grubun ise, İslamcı Nureddin Zengi Hareketi olduğu düşünülüyor.

“1000 ölü var”

Öte yandan, Suriye’de insani yardım çalışmaları yapan Beyaz Baretliler’in başkanı Raed Sali, Halep’te son bir hafta içerisinde yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Raed, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council’da yaptığı konuşmada Halep’teki son saldırılarda 19 tane ambulansın hedef alındığını, kentte sadece 30 doktor kaldığını bildirdi.
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko, dün yaptığı konuşmada Halep’teki saldırılara değinerek, “Bu bombardımanların sorumlularına, vicdanlarına sesleniyorum ki onlar Tanrı önünde hesap vermek durumunda kalacaklar” dedi.