Kültür Sanat Salon Kuzey rüzgarlarıyla açlıyor!

Salon Kuzey rüzgarlarıyla açlıyor!

29.08.2013 - 12:29 | Son Güncellenme:

Salon sanatseverlere, yine müzik dünyasının birçok önemli isminin performanslarıyla renklenen, dopdolu bir program sunacak.

Salon Kuzey rüzgarlarıyla açlıyor

Salon’da yeni sezon konserleri, 4 Ekim Cuma gecesi Norveçli Moddi’nin Türkiye’deki ilk performansıyla başlayacak. Yeni sezonda, Kim Gordon’dan Ólafur Arnalds’a, Ane Brun’dan Fallulah’a, Agnes Obel’den Mor Karbasi’ye, Austra’dan Replikas’a, güncel müziğin merakla beklenen isimlerini ağırlayacak Salon, yine sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

Haberin Devamı

Kuzey rüzgarları bu yıl da Salon’a doğru esecek

Salon, yeni sezonda Kuzey Avrupa’nın ilgiyle takip edilen müzisyenlerini sahnesinde ağırlayacak. Sezonun ilk konserlerini 4 Ekim Cuma ve5 Ekim Cumartesi gecelerinde, folk-popun Norveçli ismi Moddi verecek. Türkiye’deki ilk konseri için Salon’a konuk olacak Moddi, 2009’da yayımlanan ilk albümü Floriography’den bu yana sevilen parçalarını dinleyicileriyle buluşturacak. Moddi’nin hemen ardından, 8 Ekim Salı gecesi, yine Norveçli bir topluluk, In The Country Salon’a konuk olacak.

Geçen sezonlarda Salon’da verdiği konserlerle hafızalara kazınan İzlandalı müzisyen Ólafur Arnaldsda yeni şarkılarıyla 19 Kasım Salı ve 20 Kasım Çarşamba gecelerinde Salon sahnesinde olacak. Hipnotize edici performanslarıyla müzikseverlerin beğenisini toplayan Norveçli müzisyen Ane Brun da iki sene sonunda yeniden Salon takipçileriyle buluşacak. 21 Kasım Perşembe, 22 Kasım Cuma ve 23 Kasım Cumartesi, üç gece üst üste olacak konserlerde Ane Brun’a, çok özel bir konuk, İsveçli topluluk Tonbruket eşlik edecek.

Haberin Devamı

Bol ödüllü ilk albümü Philharmonics ile dikkat çeken Danimarkalı folk ve caz müzisyeni Agnes Obel, 5 Aralık Perşembe ve 6 Aralık Cuma gecelerinde Türkiye’deki ilk konserlerini vermek üzere Salon’a konuk olacak. Danimarka’nın en önemli vokallerinden Fallulah da, Türkiye’ye ilk kez gelen müzisyenlerden… Fallulah, 2010’da yayımlanan ilk albümü The Black Cat Neighbourhood’dan bu yana en sevilen şarkılarını 19 Aralık Perşembe ve 20 Aralık Cuma akşamı müzikseverler için seslendirecek.

Güncel müziğin güçlü isimleri Salon’da

Salon, güncel müziğin dünyanın dört bir köşesindeki önemli isimlerini yeni sezonda da sahnesinde buluşturacak. Dünya müziğinin en güçlü vokallerinden, Kudüslü ladino şarkıcısı Mor Karbasi, 10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma, Türkiye’nin ünlü topluluklarından Replikas da yeni sezonun ilk konserini vermek üzere 25 Ekim Cuma gecesi Salon sahnesinde olacak.

Sıradışı vokali ve sahne performansıyla tanınan Fransız Mesparrow, Fransız Kültür tarafından gerçekleştirilecek Festival XXF – Very Very French kapsamında 2 Kasım Cumartesi gecesi İstanbullu dinleyicileri ile ilk kez Salon'da buluşacak. Salon, Kasım ayında müziğin efsaneleşen bir ismini de sahnesinde ağırlayacak. Alternatif rock’ın en önemli topluluklarından Sonic Youth’un kült kadını Kim Gordon, Bill Nace ile birlikte hayata geçirdiği Body/Head projesiyle 6 Kasım Çarşamba gecesi Salon’da olacak. Kanadalı elektronik müzik grubu Austra, 9 Kasım Cumartesi gecesi Salon'da hayranlarına eğlenceli bir dans gecesi yaşatacak. Ünlü multienstrümantalist Stephan Micus da kültürlerarası bir müzik şöleni için 15 Kasım Cuma ve 16 Kasım Cumartesi günü Salon sahnesine konuk olacak. Beş saati aşabilen sahne performanslarıyla dünya çapında ilgi uyandıran ABD’li topluluk OM da Türkiye’deki ilk konserini vermek üzere 3 Aralık Salı gecesi Salon’da olacak.

Haberin Devamı

Salon’da caz dolu geceler

Salon yeni sezonunda cazın dünyaca önemli isimlerini de ağırlayacak. Caz ve funk doğaçlamalarıyla beğenilen Snarky Puppy 23 Ekim Çarşamba, Amerikalı caz trompetçisi Christian Scott ise 24 Ekim Perşembe gecelerinde Garanti Caz Yeşili kapsamında dinleyicilerle buluşacak. Son yılların en etkili caz gitaristleri arasında gösterilen John Scofield de The John Scofield Uberjam Band ile, 13 Kasım Çarşamba ve14 Kasım Perşembe gecelerinde Salon takipçileriyle yeniden buluşmak için İstanbul’da olacak.

Haberin Devamı

Salon biletleri nerede?

Salon’un yeni sezon etkinliklerinin biletleri 4 Eylül Çarşamba gününden itibaren Biletix satış kanalları ve ana gişe İKSV’den temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini 2 Eylül Pazartesi gününden başlayarak, öncelikli ve indirimli olarak alabilecekler. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Ana gişe İKSV, Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.