Siyaset ‘Samimiyet görmüyorum ABD’nin planı vardır’

‘Samimiyet görmüyorum ABD’nin planı vardır’

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “ABD, PKK’lıların başına ödül koyarken Membiç’te PKK’lılarla beraber koordineli çalışıyorsa bunda bir samimiyet görmüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Samimiyet görmüyorum ABD’nin planı vardır’

Enginyurt, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin, terör örgütü PKK elebaşıları hakkında bilgi verene ödül açıklamasına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi: “ABD, PKK’lıların başına ödül koyarken Menbiç’te PKK’lılarla beraber koordineli çalışıyorsa bunda bir samimiyet görmüyorum. Muhakkak burada ABD’nin yeni bir planı, yeni bir oyunu, yeni bir hesabı vardır. Bu durumun yeni bir çözüm süreci için gaz alma operasyonu olmamasını diliyorum. Bunun altından mutlaka bir şey çıkacaktır.”

Haberin Devamı

Öte yandan arıcılıkla faaliyetleri ile ilgili ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Enginyurt, arıcılık denilince akıllara Ordu’nun geleceğini kaydetti. Türkiye’de bal üretiminin yüzde 50’sinin bu ilden sağlandığını söyleyen Enginyurt, “Gezgin arıcı kardeşlerimiz, faaliyet yürüttükleri bölgelerde ciddi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Gittikleri ilin valilikleri, kaymakamlıkları, muhtarlıkları tarafından önlerine set çekilmektedir. Arıcıların sorunlarının araştırılması adına Meclis’e araştırma önergesi sunduk. Tüm partilerden destek bekliyorum” ifadesini kullandı.