Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

21.06.2018 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, ilçe genelinde denetim yaptı.

Haberin Devamı

İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ilçe genelinde yaptığı denetim ve üst aramaları sonucunda bir miktar esrar ile kuru sıkı bir tabanca ele geçirdi.

Umuma açık alanda alkol tüketimi yaptığı belirlenenlere de Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulandı.

İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, bayram öncesi ve bayram sonrasında okulların da tatil olması nedeniyle ilçede yoğunluk oluşmaya başladığını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak denetimlerini artırdıklarını belirten İğneli, "Emniyet güçleri olarak gece gündüz demeden halkımızın güvenliği ve huzuru için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de denetimlerimiz aynı şekilde devam edecek." dedi.

- Çarşamba'da ruhsatsız silah operasyonu

Haberin Devamı

Çarşamba'da bir evde yapılan aramada ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından Çay Mahallesi'nde E.Y'nin (31) evinde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca, bir tüfek ile mermiler bulundu.

Gözaltına alınan E.Y, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

- Kitap okuma projesinde dereceye girenler ödüllendirildi

Kavak Halk Eğitim Merkezince (HEM) yürütülen kitap okuma projesi kapsamında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kavak HEM Müdürü Yusuf Tanrıöven, okuma alışkanlığı ve kültürünün kazandırması amacıyla ödüllü kitap okuma yarışması düzenlediklerini söyledi.

Bundan sonra açacakları kurslara katılan kursiyerler arasında da okuma alışkanlığının kazandırılması bakımından ödüllü yarışmalar düzenleyeceklerini anlatan Tanrıöven, "Proje kapsamında genel kültür içerikli 18 kitabı lise müdürlüklerimize gönderdik. Müdürlüklerimiz bu kitapları öğrencilere dağıtarak okumalarını sağladı. Komite üyeleri olarak bizler de aynı kitapları okuyup 75 soru hazırladık. Kitapları okuyan öğrencileri sınav yaptık. Uygulamamızdan olumlu sonuç aldık." diye konuştu.

Tanrıöven, proje kapsamında birinci olan Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esmanur Ergin'e çeyrek altın, ikinci olan aynı okuldan Zübeyde Yazıcıoğlu ve üçüncü Oğuzhan Ahmet Kara'ya da 150'şer lira verdiklerini kaydetti.