Teknoloji Samsung ‘dan Dünyanın Dengesini Değiştirecek Patent!

Samsung ‘dan Dünyanın Dengesini Değiştirecek Patent!

21.05.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

Patent denildiğinde akıllara ilk gelen isimler şüphesiz Samsung ve Apple oluyor. Bugün sizlere aktaracağımız haberimizde Samsung’un ...

Samsung ‘dan Dünyanın Dengesini Değiştirecek Patent

Patent denildiğinde akıllara ilk gelen isimler şüphesiz Samsung ve Apple oluyor. Bugün sizlere aktaracağımız haberimizde Samsung’un almış olduğu bu patent dünyanın dengesini değiştirebilecek güçte. Robocop ile başlayan “Robotlar insanların yerine geçip dünyayı ele geçirecek” korkusu artık tarih oluyor. Neden mi? Çünkü Samsung ‘un almış olduğu bu patent ile biz insanlar robot oluyoruz. Samsung’un ABD Patent Ofisi’nden onaylattığı bu teknolojiyi ne zaman hayata geçirir bilinmez ancak bu patent hayata geçitiği gün dünyanın tüm güç dengesi değişebilir. En güçsüz insana bile muhteşem robot yetenekleri ve dayanıklılığı sağlayacak olan bu patent hiç şüphesiz askeri amaçlı kullanılacak.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknoloji sınıfına dahil edebileceğimiz bu teknolojiyi kabaca anlatmak gerekirse bir dış iskelet biçiminde giyilebilir ürün olarak tasarlanan robotların içerisine gireceğiz ve robotu hareketlerimizle kontrol ederek insanın başa çıkmayacağı güçlükteki ve zor bölgelerdeki olaylarda mücadele edebileceğiz. Eminim ki bu haberi ilk gördüğünüzde sizin de aklınıza “Edge of Tomorrow” filmi geldi. Aynı Edge of Tomorrow’da olduğu gibi Samsung’un almış olduğu patente de robotların kol ve bacakları uzayabiliyor. Tüm bunlara ek olarak elektromiyogram sensörleriyle hareket ettirilen insanlı robot araçları yapay zeka ile sizin davranışlarınızı algılıyarak zaman içerisinde robotsu görünümden çıkıp insansı hareket etme kabiliyetine de kavuşacak. Görünen o ki yakın gelecekte bizleri çok daha farklı bir dünya bekliyor. Peki siz Samsung’un almış olduğu bu patent hakkında ne düşünüyorsunuz?