Teknoloji Samsung’dan Transparan Kamyon

Samsung’dan Transparan Kamyon

23.06.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

Kablosuz ev teknolojileri ile adından bahsettiren Samsung, İkea ile yaptığı kablosuz sarj imkanı sağlayan mobilya üretimi işbirliğinden sonra yeni kamyonları ile adından epey söz ettireceğe benziyor. Google'ın kendi kendine süren...

Samsung’dan Transparan Kamyon

Kablosuz ev teknolojileri ile adından bahsettiren Samsung, İkea ile yaptığı kablosuz sarj imkanı sağlayan mobilya üretimi işbirliğinden sonra yeni kamyonları ile adından epey söz ettireceğe benziyor. Google'ın kendi kendine süren arabaları ile sürücülerin kendilerinin en büyük düşmanı olduğunu sürüyordu. Yola çıktığı günden bu yana sadece 11 adet kazaya karışan Google arabalarının bu kazalarda hiç suçu olmadığı tamamen karşı tarafın sürücülerinin hatalı olduğu da Google'ı destekleyen bir rapor olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Samsung'da bu raporlardan etkilenmiş olacak ki farklı bir güvenli sürüş deneyimi yaşatmayı kendine görev edinmiş. Samsung'un kendine has sürücüsüz araçları yok ancak emniyetli kamyonları var. Samsung Safety Truck adıyla gündeme gelen emniyet kamyonların sürücüleri ise var. Samsung sürücüsüz bir deneyimin değil güvenli bir sürüşün peşinde. Bu nedenle kamyonlarda kablosuz kamera ve 4 adet arka monitör bulunuyor. Bu teknolojik eklentilerle birlikte sürücünün görüş alanı daha da artıyor haliyle sürüş güvenliği de. Gece görüş moduda bulunan kamyonları Samsung'un Arjantinli partner firması tarafından test edildiği ve artık operasyonel olduğu söyleniyor. Samsung'un OLED ekranları ile dünyayı değiştirme fikri ya da gorilla glass teknolojisini hayatımıza getiren Corning firmasının yaptığı çalışmalar ile bir cam hayatımızı değiştirmekten öte kurtarabilecek kadar güçlü olacak.