Teknoloji Samsung Bu Hareketiyle Apple’ı Oldukça Kızdıracak!

Samsung Bu Hareketiyle Apple’ı Oldukça Kızdıracak!

20.02.2015 - 16:56 | Son Güncellenme:

Samsung LoopPay isimli bir ödeme servisini satın alıyor. Güney Koreli firma, Apple Pay’in karşısına çok daha güçlü bir oyuncu olarak çıkma peşinde.

Samsung Bu Hareketiyle Apple’ı Oldukça Kızdıracak

LoopPay, Apple Pay ya da Google Wallet‘tan daha farklı bir çalışma prensibine sahip. Ödeme yöntemi, geleneksel kredi/banka kartlarını kullanarak çalışıyor. Bunun için, LoopPay’in ürettiği telefon kılıflarından/anahtarlıklardan kullanmak gerekiyor. Elimizdeki tüm kartları LoopPlay’e okutabiliyor; sonrasında farklı bir kablosuz teknolojiyle dilediğimiz kartla ödeme gerçekleştirebiliyoruz (bu teknoloji sayesinde POS cihazları, seçilen kartın fiziksel olarak kaydırıldığını zannediyor). Firmanın kullandığı bu yöntem ile, hâlihazırda varolan ödeme terminallerinin %90'ı desteklenmiş oluyor; bu da, önemli bir avantaj elbette.

Haberin Devamı

Gelen bilgilere göre Samsung, LoopPlay’in bu teknolojisini lisanslamak istiyordu; ancak görülen o ki firma, LoopPlay’i satın alarak Apple Pay’in karşısına çok daha sağlam adımlarla çıkmayı planlıyor. Bu hareketin, kâğıt üzerinde Samsung için oldukça yerinde olduğu söylenebilir.

Samsung’unLoopPay’i satın alması, teknolojinin kullanımı için herhangi bir ek aparat kullanma gerekliliğini de ortadan kaldıracak. SamsungGalaxy S6‘da ya da S Edge‘de bu teknolojinin yer alması bekleniyor. Google Wallet ve ApplePay’den, yaygınlaşma açısından çok daha büyük bir potansiyele sahip olması, LoopPay’i oldukça güçlü bir alternatif hâline getiriyor diyebiliriz.
Şimdi sıra, yeni Samsung cihazların tanıtılacağı Unpacked etkinliğini beklemekte. Bakalım LoopPay’i yeni Galaxy’lerde görebilecek miyiz?

Haberin Devamı

Apple’ın canını oldukça sıkacağı tahmin edilen LoopPay’in nasıl çalıştığını gösteren

Yazarlar