Teknoloji Samsung Mobile Başkanı özür Diledi

Samsung Mobile Başkanı özür Diledi

14.10.2016 - 15:57 | Son Güncellenme:

Samsung Mobile Başkanı özür diledi ve ekledi; “Maddi kayıplarının ne olursa olsun geri getirilebileceğini belirtmek isterim, asıl önem verdiğimiz, tüketicilerin sağlığı ve güveni” diyerek sözlerini tamamladı.

Samsung Mobile Başkanı özür Diledi

Galaxy Note 7‘de yaşanan olaylardan dolayı hem maddi kayıp, hem de prestij kaybı yaşayan Samsung Mobile Başkanı özür diledi. Samsung yaşanan olaylardan sonra Galaxy Note 7 modellerinden ümidini kesmiş ve üretimini durdurma kararı aldı. Öyle ki, yaşanan bu prestij ve güven kaybı yaşatan olaydan sonra Galaxy Note serisinin tamamen bitirileceği ve bir daha Note serisi adı altında bir model üretilmeyeceğinden dahi bahsedildi. Bu da yılların marka yatırımının boşa gitmesi demekti.

Haberin Devamı

Samsung‘un yaşanan geri çağırma duyurusunun ardından yaklaşık olarak 17 milyar dolar zarar ettiği bilgileri gelmişti. Bu maddi zararın yanında, Samsung ve Note serisine olan güvenin sarsılması ise en büyük kayıp olarak tarihe geçti.

Note 7 Patlaması En Çok Kime Yaradı

Samsung Mobile Başkanı Dong-Jin Koh basının karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. Maddi kayıpların her zaman geri getirilebileceğinden söz eden Dong-Jin Koh, asıl önem verdikleri şeyin ise, tüketicilerin sağlığı ve güveni olduğunu söyledi.

En az tüketiciler kadar hayal kırıklığına uğradığını belirten Dong-Jin Koh, tüketicilerden gönülden özür dilediğini ve kriz boyunca destek olan Samsung hayranlarına da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Dong-Jin Koh ayrıca, tüketicilerin güvenini yeniden kazanacakları konusunda basının önünde yemin etti.

Haberin Devamı
Söz bitti, Galaxy Note 7 Artık Yok!

Diğer bir yandan gelen iade bilgilerine göre, birçok Galaxy Note 7 sahibi cihazlarını teslim ederken Samsung telefon kullanmak istediklerini belirtiyorlar. Bu kullanıcıların birçoğu, Galaxy Note 7 yerine Galaxy S7 Edge‘i tercih ediyor. Kullanıcılarına yardımcı olacağını söyleyen Samsung, cihaz seçiminin ardından aradaki fiyat farkını da kullanıcılara geri ödüyor.

Tepeden tırnağa tüm Samsung yöneticilerini ve kullanıcılarını üzen bu olayın bir şanssızlık olduğunu, belki de gelmiş geçmiş en güçlü android tabanlı cihaz olan Galaxy Note 7‘nin diğer markaların tozunu attıracağı bu dönem de yaşanan olay, diğer markaların da aklını başına getirmiş olabilir.

Çünkü, üretilen bu cihazda bir problem çıkmasaydı. Satış rakamların Galaxy Note 7 çok yüksek bir grafik yakalayacaktı. Hatta iPhone 7 Plus modelinin satışlarını dahi etkileyecekti. Birileri için şansslık olarak gözüken durum, belki de birileri için bir şans olmuştur. Şimdilik yaşanan olayın ardından geçmiş olsun demekten başka diyebileceğimiz bir cümle kalmıyor.