Teknoloji Samsung, orta ve ileri teknoloji telefonları için 11nm yonga setleri üzerinde çalışıyor

Samsung, orta ve ileri teknoloji telefonları için 11nm yonga setleri üzerinde çalışıyor

12.09.2017 - 11:57 | Son Güncellenme:

Samsung yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Güney Koreli şirket orta ve ileri seviye telefonları için 11nm işlemciler üreteceğini açıkladı.

Samsung, orta ve ileri teknoloji telefonları için 11nm yonga setleri üzerinde çalışıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung gelecekteki bazı cihazları için yeni bir yonga seti geliştiriyor. Güney Koreli telefon üreticisi, 11 nanometre FinFET işlem teknolojisini üretim portföyüne eklediğini duyurdu.

Samsung, basın açıklamasıyla yeni 11LPP (düşük güç artı) işleminin, 14LPP teknolojisinde üretilen yonga setlerine kıyasla yüzde 15'e varan bir performans artışı sağladığını belirtti. Bu tür 14nm CPU'lar, Samsung'un 2017 A ve J serisinin bazı üyelerinde bulunabilir. Ayrıca, 11LPP teknolojisine dayanan yonga setleri, aynı güç tüketimini korurken 14 LPP'li muadillerine göre yüzde 10 daha küçük olacak.

Samsung Electronics'in başkan yardımcısı ve pazarlama müdürü Ryan Lee, konu hakkında, "Samsung, çeşitli ürünlerde gelişmiş seçenekler sunmak için 11nm sürecini yol haritasına ekledi. Bu sayede, Samsung, önümüzdeki üç yıl içinde 14nm'den 11nm'ye, 10nm, 8nm ve 7nm'ye kadar kapsamlı bir süreç haritasını tamamladı." dedi.

Haberin Devamı

Yeni 11nm işlemcilerin 2018’in ilk yarısında kullanıma hazır olması bekleniyor. İşlemciler muhtemelen 2018 model Galaxy A, J ve C serilerinde kullanılacak.

Samsung ayrıca 7LPP EUV litografi teknolojisi çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve üretimin 2018’in ikinci yarısında başlayacağını doğruladı. Şirket, uzun vadede üst düzey 10nm işlemcilerini 4nm’ye indirecek bir yol haritası belirliyor.