Teknoloji Samsung Pay, Root’lu Telefonlarda Çalışmıyor!

Samsung Pay, Root’lu Telefonlarda Çalışmıyor!

25.07.2015 - 10:21 | Son Güncellenme:

Eğer sizde telefonunuzu daha da kişiselleştirmek için farklı rootlar kullanıyorsanız size kötü bir haberimiz var. Samsung Pay’i kullanamayacaksınız. Güney Kore’de denemeye katılan kullanıcılar arasında sistem dosyalarına sınırsız erişim sağlayabilen kullanıcılar bu servisi...

Samsung Pay, Root’lu Telefonlarda Çalışmıyor

Eğer sizde telefonunuzu daha da kişiselleştirmek için farklı rootlar kullanıyorsanız size kötü bir haberimiz var. Samsung Pay’i kullanamayacaksınız. Güney Kore’de denemeye katılan kullanıcılar arasında sistem dosyalarına sınırsız erişim sağlayabilen kullanıcılar bu servisi kullanamıyor. Uygulama ekranında "Giriş Reddedildi" şeklinde çıkan uyarı uygulamanın açılmasına izin vermiyor. Samsung Pay yetkilendirilmemiş modifikasyonlara izin vermiyor. Root yapılmış telefonlarda çalışmayan Samsung Pay belki bir güvenlik açığını kapatyor ama bu aslında Samsung Pay için oldukça kötü bir durum. Çünkü Google Wallet herhangi bir root değişimini umursamıyor. Samsung Pay biraz daha karışık.

Haberin Devamı

Çünkü eski tip manyetik kart okuyucuları desteklemek için MST (magnetic secure transmission) teknolojisini kullanıyor. Bu özellik her ne kadar Samsung Pay’i diğer örneklerine göre daha çok yönlü kılsa bile beraberinde bu gibi zorluklar getirebiliyor. Ve maalesef şimdilik bu tarz problemlere getirilebilecek çözümler ufukta gözükmüyor. Samsun Pay, Apple Pay ya da geliştirilen pek çok ödeme sistemi bizim için bir süre daha uzak bir hayal olacak. Online uygulama alışverişlerini saymazsak tabii.