Teknoloji Samsung’tan QLED Açılımı

Samsung’tan QLED Açılımı

27.05.2016 - 13:58 | Son Güncellenme:

Televizyon pazarının en önemli üreticilerinden biri olan Samsung, OLED yerine daha çok QLED modellerine ağırlık vermek istiyor…

Samsung’tan QLED Açılımı

Güney Kore merkezli teknoloji firmalarından biri olan ve en az mobil pazarda gösterdiği başarıyı TV dünyasında da gösteren Samsung, şimdilerde QLED televizyon modellerine ağırlık vereceği bilgisi ile gündeme gelmiş bulunmakta. Şimdilerde piyasada bulunan ve birçok yeni modelde uygulanan OLED teknolojisi, yerini QLED teknolojisine bırakabilir. Hali hazırda zaten yüksek fiyatlı oluşu nedeniyle çok fazla tercih edilemeyen OLED, alınacak kararlar sonrasında bir nevi müşteriler tarafından benimsenmeme durumunun çok güzel bir sonucu teşkil edecek. Zira QLED televizyonlarının daha fazla müşteriye ulaşması beklenmekte.

Haberin Devamı
Nedenlerinden Biri Fiyatı

Açıklanan bilgilere göre organik LED’ler sayesinde arka aydınlatmaya ihtiyaç duymadan çok daha iyi bir görüntü kalitesi sunabilen OLED’ler, buna nazaran içerisinde bulundurduğu organik materyaller nedeni ile epey maliyetli bir teknoloji. Bunun etkisi de bu teknolojiyi kullanan televizyon modellerinin pahalı olmasına yol açıyor. Bunun için hareket geçen Samsung, QLED’e yönelecek.

2019 Yılında Mağazaları Süsleyecek

OLED ekranlarda bir türlü yaşanmayan fiyat düşüşü, maalesef tüketiciyi daha çok LED TV’lere yöneltiyor. Bunun etkisini ortadan kaldırmak isteyen Güney Koreli teknoloji devi ise belirtilenlere göre 2019 yılından itibaren QLED modellerini mağazalar üzerinden satışa sunmaya başlayacak. Daha uygun fiyatlı olması beklenen televizyon modellerinin haliyle daha fazla benimsenmesi hedeflenmekte.