Teknoloji Samsung telefonlar, ekran kilidi her açıldığında kendiliğinden selfie çekecek

Samsung telefonlar, ekran kilidi her açıldığında kendiliğinden selfie çekecek

19.11.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

Samsung, bazı bütçe dostu cihazlarından ortam ışığı sensörünü kaldıracak. Şirket, ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlamak için, ön kameranın telefonun kilidini her açtığında fotoğraf çekmesini sağlayan bir özellik ekliyor.

Samsung telefonlar, ekran kilidi her açıldığında kendiliğinden selfie çekecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hindistan gibi bölgelerde pazar payını büyütmeye yardımcı olmak için Samsung, sürekli büyüyen nüfusa daha uygun fiyatlı akıllı telefonlar üretiyor. Ancak, işin üretim tarafında para kazanmak için Samsung, ortam ışığı sensörü gibi bazı donanım öğelerini dışarıda bırakmak zorunda.

Bu sensörün eksikliği, çoğumuzun alışık olduğu otomatik ekran parlaklığı özelliğinin kaldırılması anlamına geliyor. Ama bu da yakında değişiyor olabilir.

Samsung telefonlar, ekran kilidi her açıldığında kendiliğinden selfie çekecek

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, şu anda Galaxy J8 sahiplerine yönelik bir ürün yazılımı güncellemesi yeni bir otomatik parlaklık modu sunuyor. Telefon, ön kamerayla fotoğraf çekerek telefon etrafındaki ortam ışığını sorguluyor.

Telefon her açıldığında ön kamera ile fotoğraf çekse de, telefon görüntüyü hiç saklamıyor. Cihaz çevreyi analiz ettiğinde (ki bu sadece milisaniye sürüyor) fotoğraf kalıcı olarak siliniyor.

Haberin Devamı

Samsung bu yeni özelliği resmi olarak açıklamadı ama Güney Koreli şirket bunu yakın gelecekte diğer bütçe dostu akıllı telefonlarına ekleyebilir. Yeni otomatik parlaklık özelliği, telefonun ekran parlaklığı ayarları menüsüne girildiğinde görünecek.