Teknoloji Samsung, Bitcoin madenciliği için cihaz üretiyor

Samsung, Bitcoin madenciliği için cihaz üretiyor

30.01.2018 - 18:10 | Son Güncellenme:

Samsung, blockchain wagonuna katılan en son teknoloji devi olabilir. Samsung’un bu ay Bitcoin madenciliği için kullanılan ve ASIC adı verilen cihazların üretimine başladığı bildirildi.

Samsung, Bitcoin madenciliği için cihaz üretiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Güney Kore merkezli The Bell, Samsung'un bu ay Bitcoin madenciliği için kullanılan ve ASIC adı verilen cihazların üretimine başladığını bildirdi. Rapora göre Samsung, daha önce Bitcoin madenciliği ile ilgili bir Çin donanım ürünleri şirketiyle sözleşme imzalamış sve halihazırda ASIC üretimi yapıyor. Çin merkezli ortaklar fişleri dağıtacak. Rapor ayrıca, şirketin Ocak ayı sonuna kadar seri üretime hazır olduğunu belirtiyor.

Samsung'un bu hareketi aslında pek beklenmedik değil. Güney Koreli şirket, daha önce blockchain donanım alanına girme konusuna ilgisini göstermişti.

Samsung, geçtiğimiz yılın Ekim ayında 40 eski Galaxy S5 telefonundan yapılmış deneysel bir "upcycling" madencilik teçhizat konseptini sergilemişti. Birkaç ay sonra şirket, Rusya merkezli Bitcoin madencilik donanım firması Baykal ile Samsung'un ASIC çipseleriyle tedarik etmesini sağlayacak bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu arada, Samsung, madencilik donanım endüstrisine girmeyi hedefleyen tek şirket değil. Ocak ayının başında Kodak kendi maden işletmesini açıklamıştı.