Gündem Sanayi sitesinde patlama: 4 ölü

Sanayi sitesinde patlama: 4 ölü

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Iğdır Sanayi Sitesi’nde bulunan oksijen tüpü deposunda meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Kent merkezinde bulunan sanayi sitesinde tüplerin depolandığı alanda dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Sanayi sitesinde patlama: 4 ölü

Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra TOMA da sevk edildi. Patlamada sanayide iş yeri bulunan Esat Bağcı ile oto kaporta ustası Taner Yıldırım hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan 14 yaralıdan durumu ağır olan ikisi Kars ve Erzurum’daki hastanelere sevk edildi. Patlamada ağır yaralanan Volkan Çetinyol, sevk edildiği ve Kars’a götürüldüğü sırada hayatını kaybederken, arama çalışmaları sırasında enkaz altında kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin cesedi çıkarıldı.

Haberin Devamı

‘Sorunlu bir site’

İtfaiye ve TOMA’ların müdahalesiyle kontrol altına alınan alevlerin AFAD ve belediye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ve beraberindeki heyet yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Iğdır Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Vali Ünlü, “Bu küçük sanayi sitemiz de zaten şehrimize yakışmıyor, kuruluş itibarıyla da yapım aşamasında da çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı için, sağlıklı bir inşaat aşaması yaşamadığı için maalesef kronik yapısal sorunları var” dedi. l IĞDIR AA