Gündem Sanıktan tehdit: Seni de öldüreceğim!

Sanıktan tehdit: Seni de öldüreceğim!

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi davasında bu kez sanıklardan Şahin Eren, avukat Güray Dağ’a küfür ederek ‘Seni de öldüreceğim’ diye bağırdı. Salon karışınca duruşma tamamlanamadan ertelendi

Sanıktan tehdit:  Seni de öldüreceğim

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesiyle ilgili açılan davanın 11. duruşması da önceki celseler gibi olaylı geçti. Sanık ve taraf avukatlarının birbirine küfür ettiği duruşma, çakmak ve su şişelerinin fırlatılması nedeniyle tamamlanamadı.
Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 22’si tutuklu, 24 sanık katıldı. Adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmada Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik ile taraf avukatları da hazır bulundu. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı.
‘Satıyorsak kime ne?’
Savunmalar, iddianamede “lider” olarak ismi geçen kardeşlerden Mesut Turhan’ın beyanının alınmasıyla başladı. Turhan, sanıkların Gülsuyu mahallesinde oturan gençler olduğunu ve 30 yıldır aynı mahallede oturduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Uyuşturucu satıyorsak kime ne? Devlet gelip hesabını sorar. Biz torbacıyız. Bunlar niye hesap soruyor? Bize örgüt diyorlar örgüt değil, biz komşuyuz. Uyuşturucu operasyonu yapıldı, uyuşturucu çıkmadı. Somut bir delil yok. Olay tarihinde Antalya’daydım. Kimseyi vurmadım. Hasan Ferit Gedik Armutlu’dan Gülsuyu’na gelmiş. Ne işi var orada? Benim olayı azmettirmem tamamen hayal ürünüdür. Kardeşlerim, akrabalarım, elemanım gibi görünüyor.”
Bu sırada Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, “Benim oğlum gençler ölmesin diye yürüyüşe katılmak için oradaydı. Elleri tertemizdi. Hepinizin elinde oğlumun kanı var. Kanlı gömleğini bile delil yok etmek için hastaneden çaldınız” diye bağırdı. Hasan Ferit Gedik’in babası İbrahim Gedik de “Kanlı gömleği nerede oğlumun? Delil olmasın diye çaldınız” şeklinde konuştu.
Daha sonra ifade veren sanık Zafer Turhan, kendilerine iftira atıldığını savundu. Müşteki avukatları, “Yorum yapıyor müdahale edin. Sadece olayı anlatsın” dedi. Hasan Ferit Gerik’in yakını Mustafa Meray sanığa hitaben, “İt, köpek” diye bağırdı.
Salonda kavga çıktı
Karşılıklı atışmalar sırasında sanıklardan Şahin Eren avukat Güray Dağ’a küfür ederek “Seni de öldüreceğim” diye bağırdı. Salon bu sözün ardından karıştı. Avukatlardan Ebru Timtik, “Erkeksen bir daha söyle. Muhtar öldürmeye benzemez avukat tehdit etmek” diye çıkıştı. Bir tutuklu sanık da müşteki avukatlarına, “Polise taş atanları savunuyorsunuz” diye bağırdı. Sanığın bu sözü de uzun süre diğer tutuklu sanıklarca alkışlandı. Mahkeme Başkanı Mahir Merdun ise, “Bu şartlarda yargılama devam edilemez. Yargılama yapılacaksa birbirimize saygı gösterelim” dedi. Sanık avukatları, müdafileri mahkemeye şikâyet edince avukat Erhan Ergün, “Avukatı mahkemeye şikâyet edemezsiniz” diye tepki gösterdi.
Karşılıklı atışma ve küfürlerin sonlanmadığı oturumda su şişeleri ve çakmaklar sanıklar ve avukatlar tarafından karşılıklı atılmaya başlandı. Sanıklar tekbir getirmeye başladı. Duruşma ise olaylar nedeniyle ertelendi.
Mahkeme, “Taraflar arasında duruşma salonunda tartışmaların devam etmesi nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığından duruşmanın daha sonra belirlenecek bir günde yapılmasına, tüm görüntülerin HSYK ve Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine” karar verdi.