Dünya Sansürün yüzü oldu

Sansürün yüzü oldu

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Facebook Vietnam Savaşı’nda napalm bombasından etkilenen kız çocuğunun fotoğrafını ‘müstehcen bularak’ sansürleyince Norveç basını Marc Zuckerberg’i “Dünyanın en büyük editörü” ilan etti

Sansürün  yüzü oldu

‘Gücünü kötüye kullanıyor’

Haberin Devamı

Norveç’in en büyük gazetelerinden Aftenposten, Facebook CEO’su Marc Zuckerberg’i sansür konusunda eleştiren bir açık mektup yayımladı. Gazete, Vietnam Savaşı esnasında çekilen ve napalm bombasından etkilenen küçük kız çocuğunun yer aldığı tarihi fotoğrafı ‘müstehcen bularak’ sansürleyen Facebook yönetimini ‘güçlerini kötüye kullandıkları’ şeklinde eleştirirken, Zuckerberg de ‘dünyanın en büyük editörü’ sözleriyle anıldı.

‘Olayı yanlış anladı’

Aftenposten’ın ardından, Norveç siyaseti de tartışmaya katıldı. Başbakan Erna Solberg, “Facebook böyle bir fotoğrafı sansürleyerek, olayı yanlış anladığını gösterdi” dedi. Facebook ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bu fotoğrafın simgeselliğini kabul ediyoruz fakat çıplak bir çocuğun fotoğrafına bir durumda izin verirken başka durumlarda yasaklıyor olmayı gerekçelendirmeyi zor buluyoruz” şeklinde kendini savundu.

Yazarlar