Gündem Şanver: Terzi’ye uçak vermedim

Şanver: Terzi’ye uçak vermedim

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi kapsamında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin duruşmaya katılan dönemin Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Mehmet Şanver, Ankara’ya gelmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi’ye uçak verdirmediğini anlattı. Davaya tanık olarak davet edilen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise, önceki ifadelerinin geçerli sayılmasını talep ederek duruşmaya katılmadı.

Şanver: Terzi’ye uçak vermedim

Şanver, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Akıncı Üssü davasının duruşmasına müşteki sıfatıyla katıldı. 15 Temmuz’da 24 generalin katıldığı İstanbul Moda’daki düğünün sahibi emekli Korgeneral Şanver, daha önceki ifadelerini mahkemede de tekrarladı.

Haberin Devamı

‘Düğün bizim için bitti’

Mehmet Şanver, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ın, “Ankara’da uçuşlar varmış. Hakan Evrim general telefonu yüzüme kapattı. Muhtemel darbe yapıyorlar” ifadelerini kullandığını bildirdi. Şanver, Evrim’in düğüne geleceğini belirtmesine rağmen gelmediğini kaydetti. Şanver, Hakan Evrim’i aradığını ancak telefona çıkmadığını belirterek, “Bu andan itibaren zaten düğün bizim için bitti” dedi.

Şanver, Diyarbakır Havaalanı’na gelen özel kuvvetlerden bir tuğgeneralin, 100 kadar özel kuvvetler personeli ile Ankara’ya gitmek istediklerini öğrendiğini anlattı. Şanver, “Vermeyeceksiniz dedim. Vermedik. Sonra öğrendim Semih Terzi olayını ve rahmetli şehidimiz Ömer Halisdemir’in cansiparane görevini” diye konuştu. MAK timinin düğün salonuna geldiğini, tartışma çıktığını, TİM’den bir astsubayın mermiyi namluya sürerek, General İsmail Güneykaya’nın sol tarafından bir el ateş ederek, “Bizi zor kullanmaya mecbur bırakmayın” dediğini anlatan Şanver, daha sonra ellerinin plastik kelepçeyle kelepçelendiğini, sırayla helikoptere bindirildiklerini ve Akıncı’ya götürüldüklerini ifade etti.