GündemSavaş çocuklarına tuzak

Savaş çocuklarına tuzak

30.06.2014 - 08:12 | Son Güncellenme:

Suriyeli bir kızın alıkonduğu ihbarını alan polis, Şırnak'ta bir eve baskın yaptı. Kömürlükte yarı baygın halde bulunan 14 yaşındaki N.H.A'nın ailesinin kandırıldığı ve minik kızın 6 bin lira karşılığında satıldığı ortaya çıktı.

Savaş çocuklarına tuzak

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çocuklar insan tacirlerinin eline düşmeye başladı. Şırnak'ta küçük yaştaki Suriye uyruklu kız çocuğunun bir kömürlükte tutulduğu ihbarını alan polis eve baskın yaptı.
Kömürlükte elleri ve ayakları bağlı, yarı baygın halde bulunan 14 yaşındaki Suriye uyruklu N.H.A, hastaneye kaldırılırken 63 yaşındaki ev sahibi İ.K. ve 16 yaşındaki kızı A.K. gözaltına alındı. Suriyeli küçük kızın ilk muayenesinde defalarca tecavüze uğradığı ve vücudunda işkence izleri ve kesiklere rastlandığı belirtildi. N.H.A'nın tercüman ve psikolog eşliğinde alınan ifadesi, insan tacirlerinin rezil oyununu gözler önüne serdi.
DEVLET KORUMASINA ALINDI
N.H.A, polislere babasının ölümü üzerine bir kamyon şoförü tarafından Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Engelli bir kişiye bakıcılık yapması için ailesinden alındığını anlatan N.H.A, 6 bin lira karşılığında 63 yaşındaki İ.K'ye satıldığını ve tecavüze uğradığını söyledi. Kaçak yollarla Türkiye'ye gelirken birçok kamyon şoförünün kendisi gibi küçük kızları ailelerini kandırıp sattığını gördüğünü belirten N.H.A, devlet korumasına alındı.

Haberin Devamı

Kaynak: Akşam

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar