Siyaset Savcı beraat istedi mahkeme dinlemedi

Savcı beraat istedi mahkeme dinlemedi

25.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması’nda “parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazan pankart açan 3 kişi hakkındaki davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşma savcısı Kasım İlimoğlu yaklaşık 14 aydır tutuklu olan 2 sanık ile bir tutuksuz sanığın beraatini istedi ancak mahkeme heyeti “tutukluluğun devamına” karar verdi

Savcı beraat istedi mahkeme dinlemedi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Berna Yılmaz ile Ferhat Tüzer ile tutuksuz sanık Utku Aykar katıldı. Duruşma savcısı Kasım İlimoğlu, esas hakkındaki görüşünü açıkladı

‘Kuvvetli suç delili var’
Sanıkların iddia edilen eylemlere gönüllü olarak katılıp katılmadıklarının araştırılması gerektiğini ifade eden savcı İlimoğlu, dernek ve sivil toplum örgütlerinin terör örgütleri ile bağlantısının davanın özünü teşkil etmediğini söyledi.
Anayasada düşünceyi açıklama özgürlüğü ile gösteri ve yürüyüş düzenleme hakkının ayrıntılı olarak anlatıldığını belirten İlimoğlu, silahsız ve saldırısız toplantı ve yürüyüşün önceden izin almadan dahi yapılabileceğinin de ifade edildiğini kaydetti. Sanıkların eyleminin Anayasal düşünceyi açıklama sınırları içerisinde bulunduğunu belirten İlimoğlu, sanıkların beraatlarını istedi.
Taleplerin ardından duruşmaya ara verildi. Aradan sonra mahkeme kararlarını açıkladı. Sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmaları için süre veren mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti kararında, “sanıkların üzerine atılı suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, suçun niteliği, delil durumu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını” gerekçe gösterdi.