Sebzeli tavuk sote tarifini dilediğiniz çeşitlerde hazırlayabilirsiniz. Davet sofralarına bile yakışan tavuk sote tarifinin içerisine dilerseniz mantar, havuç, kabak ve çeşitli mevsim sebzeleri ilave ederek pişirebilirsiniz.  Hem sağlıklı hem de nefis bir tarif olan sebzeli tavuk sote tarini sizler için açıklıyoruz.

İşte sebzeli tavuk sote tarifi

Malzemeler 

- Yarım kilo tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 orta boy patates 
- 1 su bardağı bezelye 
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 
- Tuz 
- Karabiber 
- Kekik
- Kimyon

Beşamel sos için:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ 
- 2 yemek kaşığı silme un 
- 2 su bardağı süt 
- Tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzeri için:

- Kaşar peyniri

Tavuk sote nasıl yapılır?

 

 

1.adım: Soğanları zeytinyağında biraz çevirin küp küp doğranmış tavukları ekleyin 5 dakika kavurun.

2. adım: Biberleri ekleyin 5 dakika daha kavurun küp küp doğranmış patatesleri haşlanmış bezelyeyi de ekleyin 1-2 dakika kavurun salçasını ekleyin karıştırın.

3. adım: Baharatlarını ilave edin karıştırın ocaktan alın ve fırın kabına dökün.
Ayrı bir tencerede beşamel sosunu yapın.

4. adım: Sotenizin üzerine dökün 180 derecede yarım saat pişirin.

5. adım: Fırından çıkarmadan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin 10 dakika daha pişirin, dilimleyerek servis edin.

Not: patatesi biberi biraz iri doğrayın çünkü hem tavada hem fırında pişiyor. Tarife aynı zamanda havuç ekleyebilirsiniz.

Tavukla yapılan başka lezzetleri denemek için aşağıda vermiş olduğumuz linklere tıklayabilirsiniz.