Siyaset Seçilirlerse açığa alınacaklar

Seçilirlerse açığa alınacaklar

26.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de Basın Kartı programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçilirlerse açığa alınacaklar

Pazar günü yapılacak yerel seçimlere değinen Soylu, terör örgütü PKK ile halen iltisakı ve irtibatı bulunan belediye meclis üyesi adaylarının seçilmeleri halinde açığa alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘İsimler tespit edildi’

“PKK’ya yakın isimler milletin vekili olmaz” diyen Soylu, “Terör bağlantılı birçok isim muhalefetin aday listelerinde bulunuyor. 378 meclis üyesi adayının terör örgütleriyle iltisaklı olduğu tespit edildi. Bunun 325’i PKK/KCK ve HDP iltisaklı. 178’i bizzati kendileriyle ilgili PKK’dan adli ve idari işlemler yapılmış. 45’i hakkında FETÖ’den, 4’ü hakkında aşırı sol örgütlerden (DHKP-C, MLKP), 4’ü hakkında da DEAŞ’tan işlem yapılmış” dedi. Soylu, CHP’nin HDP ile iş birliği yaptığını ileri sürerek, “Genel başkanların haberleri olmadan işbirliği sağlanamaz. CHP ve HDP tüm ilçelerde protokol sağladı. CHP ve İYİ Parti, HDP söylemlerine karşı çıkamıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’de karanlık bir dönem olarak anılacak. Bugünkü CHP ile Atatürk bir araya getirilemez” dedi. Terörle iltisakı bulunan 94 belediyeyi görevden aldıklarını hatırlatan Soylu, “Doğu ve Güneydoğu’yu terörden arındırdık, etkin bir mücadele verdik” dedi. Soylu, İran’la gerçekleştirilen ortak terör operasyonuna ilişkin ise “18-23 Mart’ta Iğdır, Hakkari, Van ve Ağrı sınırlarında ilk kez karşılıklı, ortak operasyonu yaptık, bitirdik” diye konuştu.