Siyaset Seçim araştırmalarını TÜAD inceleyecek

Seçim araştırmalarını TÜAD inceleyecek

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken, Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD), basın ve medyada yayınlanan siyasi araştırmalarla ilgili inceleme başlattı.

Seçim araştırmalarını TÜAD inceleyecek

TÜAD tarafından yapılan açıklamada, yayınlanan araştırma raporlarında, RTÜK ve YSK’nın belirlediği, TÜAD’ın önerdiği künye bilgisi yer almayan araştırma sonuçlarına güven duyulmaması gerektiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“24 Haziran 2018 seçimlerine yaklaşırken, basın ve medya üzerinden kamuoyuna açıklanan ‘Seçim Tahminleri’ ile ilgili birçok yorum ve iddialar yer alıyor. Özellikle ‘Siyasi propaganda amacıyla ortaya çıkan bazı şirketlerin’ araştırma içeriklerini, yazılı ve görsel basında yer bulması, tartışmalı yorumlara açık yapıda olması, sektörün itibarına zarar veriyor. TÜAD, bu gibi sıkıntıların bütün taraflar açısından kontrol altına alınabilmesi için ‘Medya ve Reklamda Araştırma Kullanımı Kılavuzu’ hazırladı. Ayrıca TÜAD yönetim kurulu, TÜAD tüzel üyeleri ve TÜAD’ın tüzel üyesi olmayan firmaların kamuoyu ile paylaştıkları seçim tahminlerinin incelemesine dair bir ‘İnceleme Komitesi’ oluşturuldu. Araştırma sonuçlarının incelenmesi konusunda iş birliği, gönüllülük esasına dayalı ve firmanın tercihine bağlı olacaktır.”