Gündem Seçmen Sorgulama ile Online Seçmen Bilgileri

Seçmen Sorgulama ile Online Seçmen Bilgileri

15.04.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

Online seçmen sorgulama işlemini yaparak seçme bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Seçmen sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Seçmen Sorgulama ile Online Seçmen Bilgileri

Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde seçmen sorgulama işlemleriyle seçmen bilgilerinizin güncel durumunu öğrenebilirsiniz. Türkiye’nin tüm gündeminin kilitlendiği 7 haziran milletvekili seçimleri için seçmen durumunuzu öğrenebileceğiniz Yüksek Seçim Kurulu’nun bu uygulamasına dijital platform üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Özellikle de vatandaşların seçmen bilgilerini öğrenmede modern ve çağdaş yöntemleri kullanabilmelerine yardımcı olmak amacı ile dijital platformda bu hizmete başladı.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar artık Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfasını kullanarak seçmen sorgulama işlemlerini ilgili kurumlara gitmek zorunda kalmadan gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de 7 haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinin sorunsuz, doğru ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı ile son derece hummalı bir çalışma yürütmekte olan Yüksek Seçim Kurulu bu alanda gelişen internet ve modern teknolojiyi en aktif şekilde kullanılıyor.

Türkiye genelinde son yıllarda yapılan seçimlerde aktif olarak kullanmakta olduğu gelişen internet teknolojisini 7 haziran milletvekili seçimlerine yönelik olarak da aktif şekilde kullanmakta olan Yüksek Seçim Kurulu vatandaşların seçmen bilgilerinin güncel durumunu öğrenebilmeleri için resmi internet sayfasında seçmen sorgulama hizmetine başladı. Vatandaşların halen kullanabildikleri Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfasındaki bu online seçmen sorgulama hizmeti ile 7 haziran milletvekili seçimlerinde vatandaşların seçmen durumunu öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Seçmen sorgulama işlemini Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu hizmetini kullanarak gerçekleştirebilmek için vatandaşların bazı kimlik bilgilerinin girişini ilgili alanlara yapmaları gerekiyor. Dijital platformda yer alan Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sayfasında bulunan seçmen sorgulama hizmeti üzerinde vatandaşların nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri girişini yapmaları gerekiyor.

Bu bilgileri girerek yapılan seçmen sorgulama işlemi ile vatandaşlar seçmen bilgilerinde adres, oy kullanacağı bölge ve diğer seçmen bilgilerinin en güncel ve ayrıntılı bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle de Türkiye’deki ana gündem olan 7 haziran milletvekili seçimlerine ilişkin olarak seçmen bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabildiğinden son günlerde vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.