Gündem Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

17.04.2015 - 16:55 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden seçmen sorgulama işlemini yapabilmek ve seçmen sorgulama ile alakalı merak ettiğiniz tüm sorulara bu haberimizde yanıt bulabilirsiniz.

Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılıyor

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri son derece büyük bir heyecan ve gerilim atmosferinin yaşanmasına yol açıyor. Özellikle de Türkiye’nin 25. dönem milletvekillerini ve yeni hükümeti belirleyecek olan 7 Haziran milletvekili seçimleri son günlerde çok daha yoğun ve sık bir şekilde konuşulmaya başlandı. Özellikle de vatandaşlar arasında seçimlere yönelik olarak hararetli tartışmalar ve milletvekili adayları ve siyasi partilerin icraatları gibi pek çok açıdan seçimlere ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Tüm bunların yanı sıra 7 Haziran milletvekili seçimleri için seçmen bilgilerine ilişkin olarak bilgi alabilmek için vatandaşların seçmen sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu alanda son derece önemli kolaylıklar sağlamakta olan modern bir hizmet sunuluyor. Özellikle de vatandaşlar artık bulundukları her yerden internet dünyası ile bağlantısını devam ettirebiliyor olması nedeni ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından vatandaşların seçmen sorgulama işlemlerinde kullanabilecekleri bir online hizmet başlatıldı.

Dijital platform kolaylığında çok daha basit şekilde her yerden seçmen sorgulama işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlamakta olan bu online hizmet ekranı Yüksek Seçim Kurulu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması sonucunda ortaya çıkıyor. Günümüzde Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer almakta olan resmi internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan seçmen sorgulama işlemi için Türkiye ve yurtdışı olarak seçmenlerin lokasyon bilgilerine yönelik olarak pratik ve kaliteli çözümler sunuluyor.

Haberin Devamı

Seçmen bilgilerine ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler edinmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak sunulmakta olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platformu üzerindeki resmi internet sayfasındaki seçmen sorgulama uygulamasını üzerinden kolay bir şekilde kullanabiliyor. Vatandaşlar dijital platform kolaylığında internete erişim sağlayabildikleri her yerden Yüksek Seçim Kurulu’nun bu hizmetlerinden faydalanarak seçmen bilgileri ile ilgili olarak 7 Haziran milletvekili seçimlerine ilişkin kurum sistemlerindeki güncel ve ayrıntılı detaylarına ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen sorgulama ekranında vatandaşlar nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri girişleri ile birlikte güncel seçmen bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Seçimlere kadar vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor.