Geri Dön

Şeftali kurabiye tarifi

Şeftali mevsimi değil demeyin çünkü tarifte şeftali yok. Kurabiyeler şeftali adını şeklinden alıyor. İşte sunumuyla bir harika şeftali kurabiye tarifi...

Şeftali kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125 gram tereyağı
1 yumurta
1/2 bardak pudra şekeri
1 kaşık yoğurt
2,5 bardak un

Kreması için:
2,5 bardak süt
3 kaşık şeker
3 kaşık un
180 gram çikolata

Üzerine:
1 çay kaşığı turuncu gıda boyası
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
3 kaşık şeker

Şeftali Kurabiye Nasıl Yapılır?

Önce kremasını yaparak başlayın. Süt, şeker ve unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvam almaya başlayınca çikolatayı kırıp içine atın. Eriyene kadar karıştırın.

Ocaktan alınca mikserle çırpın. Buzdolabına atın.

Oda sıcaklığında tereyağına diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurmaya başlayın.

Unu azar azar ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Fırından çıkınca biraz dinlendirdikten sonra kremayı iki kurabiye arasına sürün.

Hepsi bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Toz turuncu ve kırmızı gıda boyasını ayrı ayrı kaselerde sulandırın.

Şekeri ayrı bir kaseye alın.

Kurabiyelerin bir yüzünü turuncuya bir yüzünü kırmızıya batırdıktan sonra şekere bulayın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber